ΚοινωνίαΑρχείο

Αποτελεσματική επέμβαση της πυροσβεστικής σε τέσσερα πύρινα μέτωπα στην Αργολίδα

Πλούσια ήταν η πυροσβεστική δράση της ημέρας στην Αργολίδα καθώς τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου ξέσπασε φωτιά μεταξύ των χωριών Κουρτάκι του Δήμου Άργους – Μυκηνών και Ηραίο του Δήμου Ναυπλιέων, η οποία σβήστηκε γρήγορα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο, προλαβαίνοντας να κάψει μόνο κάποια ξερόχορτα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Ναυπλίου κλήθηκε τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας να επέμβει και στον χώρο του στρατοπέδου Ναυπλίου, όπου ξέσπασε φωτιά σε χώρο με ξερόχορτα και ευκάλυπτους, η οποία σβήστηκε και αυτή γρήγορα, χωρίς να προλάβει να κάψει ούτε στρέμμα.

Λίγες ώρες πριν, γύρω στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, πυροσβεστικές δυνάμεις από το Ναύπλιο κλήθηκαν να επέμβουν πάλι στο γνωστό ρέμα – χωματερή, στον δρόμο μεταξύ Παναριτίου και Αμαριανού.

Και εκεί η φωτιά έκαψε μόλις ένα στρέμμα με ξερόχορτα, με τους πυροσβέστες να καταφέρνουν να την περιορίσουν και να την κατασβέσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να κινδυνέψει το φωτοβολταϊκό πάρκο που βρισκόταν εκεί κοντά.

Την ίδια στιγμή πυροσβεστικές δυνάμεις από το Ναύπλιο έσπευσαν να συνδράμουν και στην Ερμιονίδα, με επικεφαλής τον διοικητή της υπηρεσίας Αντιπύραρχο Βασίλη Γεωργόπουλο, εκεί όπου μία πιο επικίνδυνη φωτιά ξέσπασε κοντά σε κατοικίες στην Φλάμπουρα Κρανιδίου. Και σε αυτή την περίπτωση φαίνεται πως όλα βαίνουν καλώς.