ΠολιτικήΑρχείο

Ασπίδα Νίκα σε Καπέλιο: Κανείς αξιωματικός δεν θα καταστρέψει το σύμπαν για να λάμψει αυτός

Φωτιές έχει ανάψει η ηχογραφημένη συνομιλία που αποκάλυψε «Καθημερινή», μέσω της οποίας διαφαίνεται απόπειρα συγκάλυψης και κάλυψης προσώπων για λάθη, παραλείψεις αλλά και εγκληματικές αποφάσεις που οδήγησαν στον θάνατο 102 ανθρώπων στο Μάτι

Παράλληλα γίνεται αναφορά στις πυρκαγιές της Μάνης και των Κυθήρων, με τον δήμαρχο Κυθήρων Στράτο Χαρχαλάκη να ρίχει κι’ άλλο λάδι στη φωτιά, επιβεβαιώνοντας τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, καθώς τόνισε πως το νησί αφέθηκε να καεί προκειμένου να γίνουν εσωτερικά «ξεκαθαρίσματα» στο Πυροσβεστικό Σώμα!

Συγκεκριμένα, στην ηχογραφημένη συνομιλία αναφέρεται: «Ετσι γίνονται τα παιχνίδια. Ετσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ. πρώην αρχηγό του Π.Σ.) και τον Βασιλειάδη (σ.σ. πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά… Ετσι παίζεται το παιχνίδι».

Το θέμα ετέθη στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο εμμέσως πλην σαφώς από την πρώην θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, η οποία με δεδομένο ότι ο Β. Καπέλιος είναι αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, εκλεγμένος με την παράταξη Νίκα, ζήτησε να δοθεί απάντηση αν αυτές οι ηχογραφήσεις είναι γνήσιες και τι ακριβώς έχει γίνει.

Ο κ. Νίκας, λαμβάνοντας τον λόγο, είπε ότι ο ίδιος ζήτησε από τον κ. Καπέλιο να μην τοποθετηθεί. Και ακολούθως, είπε ότι «Η ευθύνη είναι δική μας σε ό,τι συμβαίνει στη δημόσια διοίκηση. Στο Μάτι συνέβη κάτι το συντριπτικό, σε μια ανοργάνωτη χώρα. Είναι αποτέλεσμα μιας ανοργάνωτης χώρας τα γεγονότα στο Μάτι. Φταίνε τα πάντα, τα πάντα όλα. Εγώ δικαστής δεν είμαι. Δεν συγκρίνεται το Μάτι με τα Κύθηρα ή με τη Μάνη. Και δεν υπάρχει περίπτωση ένας Έλληνας αξιωματικός για ένα αστέρι ή οτιδήποτε, να πει ”κάψτε το νησί”. Σε αυτή την εποχή της ανθρωποφαγίας, ας μείνουμε όρθιοι. Το Μάτι και οι 102 άνθρωποι είναι το μείζον. Βεβαίως χάθηκαν περιουσίες στη Μάνη και στα Κύθηρα. Αλλά οι περιουσίες ξαναγίνονται, ο άνθρωπος δεν ξαναγίνεται. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί. Στοχεύονται άνθρωποι, έχουμε μετατραπεί σε ένα απέραντο δικαστήριο».

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης: «Ας έχουμε την πεποίθηση ότι κανένας Έλληνας αξιωματικός δεν θέλει να καταστραφεί το Σύμπαν για να λάμψει αυτός».

Η κυρία Νικολάκου δήλωσε ότι έμεινε απολύτως ικανοποιημένη από την απάντηση του κ. Νίκα σε ό,τι αφορά στους Έλληνες αξιωματικούς και για την τόλμη του να αμφισβητήσει ευθέως όλο αυτό το «πανηγύρι» που γίνεται από την κυβέρνηση για τους Έλληνες αξιωματικούς, διότι, όπως είπε, «με κάθε κυβέρνηση, τους Έλληνες αξιωματικούς τους τιμούμε και δεν τους αμφισβητούμε».