ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Πώς ο κορωνοϊός κουτσούρεψε την λειτουργία του ΓΕΦ Κρανιδίου

Με επιστολή του προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Α.Α.Δ.Ε Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, την οποπία κοινοποιεί στον Διευθυντή ΔΟΥ Ναυπλίου, τους Βουλευτές του νομού Αργολίδας και το Γραφείο Δημάρχου Ερμιονίδας, ο δημοτικός σύμβουλος Ερμιονίδας και επικεφαλής της ΠΡΟΣΥΕΡ Τάσος Λάμπρου ζητά να επαναλειτουργήσει κανονικά το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων στο Κρανίδι, και όχι μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα, όπως γίνεται τώρα.

Σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Λαμπρου:

«Κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή,

Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στο Κρανίδι ουσιαστικά είναι κλειστό εδώ και 5 μήνες και η αγανάκτηση τόσο των δημοτών του Δήμου Ερμιονίδας, όσο και των επισκεπτών του Δήμου μας είναι τεράστια, αφού στο ΓΕΦ Κρανιδίου υπάρχει ένα απλό χαρτί που σε ενημερώνει ότι λειτουργεί λόγω κορονοϊού δύο φορές την εβδομάδα.

Ένα προσωρινό μέτρο εξαιτίας της πανδημίας πάει να γίνει απαράδεκτο καθεστώςΌλοι οι φορολογούμενοι πολίτες για να εξυπηρετηθούν αναγκάζονται να μεταβούν στη ΔΟΥ Ναυπλίου στο Ναύπλιο 75 χιλιόμετρα από το Κρανίδι.

Αυτή η ανακοίνωση σχετικά με τις δύο ημέρες λειτουργίες είναι για γέλια και για κλάματα.

Τελικά στην Ελλάδα όλες τις παθογένειες της κακοδιοίκησης και της κακής συμπεριφοράς προς τους πολίτες θα τις χρεώσουμε στην υγειονομική κρίση, στον covid-19.

 

Όταν έκλεισε η ΔΟΥ Κρανιδίου την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης 2010-2014, ο Δήμος Ερμιονίδας υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με το Υπουργείο Οικονομικών και ιδρύθηκε στο Δήμο Ερμιονίδας το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων για να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Ερμιονίδας.

Σύμφωνα με αυτό, υπάρχει υποχρεωτικότητα στην καθημερινή του λειτουργία, στη μόνιμη στελέχωση, καθώς και στα αντικείμενα εργασιών – λειτουργιών που προσφέρουν τα ΓΕΦ στους πολίτες.

Ζητάμε την παρέμβασή σας, το κράτος να έχει μία συνέπεια, να έχει μία αξιοπιστία, το ΓΕΦ στο Κρανίδι να λειτουργεί σύμφωνα με το αρχικό ΦΕΚ ίδρυσης και λειτουργίας του, όπως τα άλλα ΓΕΦ σε όλη την Ελλάδα. Τέρμα οι σκοπιμότητες και τα διοικητικά παιχνίδια κάποιων, δε μπορούμε να ανεχτούμε την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών του Δήμου μας και είναι υποβάθμιση ζωής όταν για την οικονομική μας καθημερινότητα απαιτείται να μετακινηθούμε προς το Ναύπλιο, να χάσουμε μία ολόκληρη εργάσιμη μέρα για να εξυπηρετηθούμε. Ο Δήμος Ερμιονίδας τους τελευταίους μήνες, αξιοποίησε μία σημαντική δωρεά συντήρησης του υπάρχοντος κτιρίου που στεγάζεται το ΓΕΦ Κρανιδίου. Επίσης ο Δήμαρχος κ. Γ. Γεωργόπουλος διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη μη λειτουργία του ΓΕΦ στο Υπουργείο Οικονομικών. Ακόμη έχουμε επίκαιρες ερωτήσεις Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου για το ίδιο θέμα. Φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες και παρεμβάσεις.

Αξιότιμε κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή,

σας ζητώ την άμεση παρέμβαση, τη διοικητική ευαισθησία σας, να λυθεί άμεσα το θέμα μας και να επαναλειτουργήσει κανονικά το ΓΕΦ στο Κρανίδι, σύμφωνα με τον αρχικό σκοπό ίδρυσης και λειτουργίας του. Η Ελληνική Πολιτεία και οι πολίτες πέτυχαν πολλά, αντιμετώπισαν την πανδημία, μην αφήσουμε όμως «τον κορονοϊό» να υποβαθμίζει τη ζωή μας, να καταργεί παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, να δημιουργεί συνθήκες μεγάλου θυμού στην Ελληνική κοινωνία.

Τέρμα το καθεστώς των δύο ημερών λειτουργίας, το αίτημά μας είναι λογικό και νόμιμο και υπηρετεί το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο».