ΚοινωνίαΑρχείο

Το τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση της Κοιλάδας και ο ρόλος του

Με την καταδίκη και σε δεύτερο βαθμό της χήρας του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου, έπεσαν τίτλοι τέλους στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του καπετάνιου του εφοπλιστή Γουλανδρή στην Κοιλάδα Ερμιονίδας.

Ωστόσο από την πλευρά τους οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής Αλέξης Κούγιας και Γιώργος Γεωργόπουλος, έχουν ζητήσει να ερευνηθεί τυχόν εμπλοκή τρίτου προσώπου στην δολοφονία, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο εισαγγελέας κατά την αγόρευσή του στην δίκη. 

Σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το δικηγορικό γραφείο του κ. Κούγια και των συνεργατών του, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η κατηγορουμένη και οι υπερασπιστές της εκλεκτοί συνάδελφοι κ. κ. Στεφανάκης και Γκαβέλας υποστήριξαν ότι η κατηγορουμένη είναι αθώα και ότι ο θανών δεν δολοφονήθηκε, αλλά ότι αυτοκτόνησε με δύο σφαίρες, μία στην καρδιά και μια στον κρόταφο.

Το σημαντικό, όσον αφορά την εξέλιξη της υποθέσεως, είναι ότι ερευνάται από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου η συμμετοχή στο έγκλημα και άλλου προσώπου, για το οποίο και η πρωτοβάθμια απόφαση είχε διατάξει να διερευνηθεί ο ρόλος του στην υπόθεση αυτή»

Η δίκη

Μετά από 18 μήνες και 45 συνεδριάσεις, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου, εξέδωσε την απόφασή του, κρίνοντας την κατηγορουμένη ένοχη και της επέβαλε, όπως και πρωτοδίκως, την ποινή της ισοβίου καθείρξεως, χωρίς ελαφρυντικά.

Εισαγγελείς, δικαστές και ένορκοι με ψήφους 6 έναντι 1 την έκριναν ένοχη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Η κατηγορούμενη υποστήριξε την αθωότητά της υποστηρίζοντας ότι ο καπετάνιος δεν δολοφονήθηκε αλλά αυτοκτόνησε με δύο σφαίρες, μία στην καρδιά και μία στον κρόταφο.

Η πρώτη δίκη για την δολοφονία που έγινε τον Δεκέμβριο του 2014, είχε ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2016 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρίπολης. Τότε η κατηγορούμενη δεν είχε απολογηθεί, ενώ το δικαστήριο είχε διεξαχθεί μέσα σε κλίμα έντασης. 

Η συζυγοκτόνος έχει ήδη εκτίσει ποινή φυλάκισης 5,5 χρόνων.