ΠολιτικήΑρχείο

Τι ζητά ο Πουλάς από Σταϊκούρα για το ΓΕΦ Κρανιδίου

Την επαναφορά της καθημερινής λειτουργίας του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Κρανιδίου, προκειμένου να λήξει η ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής, ζητά ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση του βουλευτή:

«Μεγάλη αγανάκτηση και προβληματισμό έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Ερμιονίδας η μη καθημερινή λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων Κρανιδίου.

Ειδικότερα, αυτή την περίοδο, λόγω της πανδημίας του Covid-19, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Κρανιδίου λειτουργεί, σύμφωνα με γραπτή αναρτημένη ανακοίνωση στην είσοδο, μόλις 2 φορές την εβδομάδα.

Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, καθώς για απλές διαδικασίες όπως είναι η απόδοση ΑΦΜ, κλειδάριθμοι, δηλώσεις, κατάθεση πινακίδων κλπ αναγκάζονται να περιμένουν πολλές ημέρες προκειμένου να εξυπηρετηθούν ή να μετακινούνται στη Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου η οποία βρίσκεται 75 χιλιόμετρα μακριά.

Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι ο Δήμος Ερμιονίδας, αξιοποιώντας μία σημαντική δωρεά συντήρησης του υπάρχοντος κτιρίου, προχώρησε τους τελευταίους μήνες σε πλήρη ανακαίνιση του εν λόγω γραφείου το οποίο όμως αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί.

Δεδομένου ότι η μη καθημερινή λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Κρανιδίου έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών της περιοχής και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Τελεί σε γνώση σας η μόνο δύο ημέρες της εβδομάδας λειτουργία του συγκεκριμένου γραφείου; Για ποιους λόγους προτιμήθηκε ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας του αντί του ελέγχου του συγχρωτισμού των πολιτών μέσω του ορισμού ραντεβού, όπως γίνεται στις άλλες δημόσιες υπηρεσίες;
  2. Σκοπεύετε να προβείτε σε συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να επανέλθει η καθημερινή λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων Κρανιδίου το συντομότερο δυνατόν;»