Site icon Αρχείο anagnostis.org

44.281 παιδιά υποστήριξε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το Α’ εξάμηνο του 2020

xamogelo_paidiou

Χθες πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του έργου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όπου κατά το Α’ εξάμηνο 2020 ανταποκρίθηκε στις πρωτόγνωρες συνθήκες υποστηρίζοντας 44.281 παιδιά και τις οικογένειές τους.

Ο Οργανισμός κατάφερε να ανταποκριθεί στις αυξημένες κλήσεις και στις 3 Γραμμές Βοήθειας και Υποστήριξης που διαχειρίζεται, στα αυξανόμενα αιτήματα παιδιών και οικογενειών με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, ενώ παράλληλα διατήρησε ενεργή τη δράση της Παιδιατρικής κατ’ οίκον Νοσηλείας για ακόμη περισσότερες οικογένειες εν μέσω Πανδημίας, τηρώντας πάντα τα απαιτούμενα μέτρα που όρισαν οι αρμόδιες αρχές.

Η υγειονομική κρίση δημιούργησε ένα πρωτόγνωρο τοπίο για τα παγκόσμια δεδομένα.

Με αίσθημα αυξημένης ευθύνης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έθεσε σε δράση επιχειρησιακό πλάνο διαχείρισης της κρίσης από την πρώτη στιγμή, και προσέφερε άμεσες και εξειδικευμένες λύσεις στις αυξανόμενες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, τόσο σε επίπεδο υποστήριξης παιδιών και οικογενειών που ήδη λάμβαναν βοήθεια, όσο και σε νέα αιτήματα λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών.

Συγκεκριμένα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρουσίασε τον απολογισμό του έργου και των δράσεών του για το Α’ εξάμηνο του 2020 σε Διαδικτυακή Εκπομπή την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020. Την εκπομπή παρουσίασε η δημοσιογράφος κα. Σταυρούλα Χριστοφιλέα.

Φέτος, η ανακοίνωση των Στατιστικών που έχει καθιερώσει να πραγματοποιεί ανά εξάμηνο ο Οργανισμός, σηματοδοτήθηκε από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε η υγειονομική κρίση του Κορονοϊού. Από την έναρξη της πανδημίας και της εφαρμογής των υγειονομικών μέτρων  στη χώρα μας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενίσχυσε τις υπηρεσίες και δράσεις που παρέχει σταθερά – 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες τον χρόνο – δωρεάν και πανελλαδικά, με στόχο την παροχή προστασίας και φροντίδας σε κάθε παιδί στην Ελλάδα.  Παράλληλα, σε στενή συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς και με την εμπιστοσύνη και υποστήριξη του κόσμου και των εταιρειών που στέκονται διαχρονικά στο πλευρό του, ανέλαβε νέες πρωτοβουλίες ενισχύοντας το δίχτυ προστασίας των παιδιών και των οικογενειών τους που βρέθηκαν ή βρίσκονται σε ανάγκη. 

Για τον σκοπό αυτό ο Οργανισμός έθεσε όλες τις δυνάμεις του στη διάθεση των κρατικών υπηρεσιών. 

 

O Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κος. Κώστας Γιαννόπουλος σε δήλωσή του τόνισε: «Το 2020 είναι μία διαφορετική χρονιά, με νέα δεδομένα και αρκετές δυσκολίες για όλους μας. Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» η έξαρση του κορονοϊού, είχε σημαντικές συνέπειες στην καθημερινότητα του Οργανισμού. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή ο Οργανισμός κινητοποιήθηκε και αντιμετώπισε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση με ψυχραιμία, υπευθυνότητα, επιχειρησιακή ετοιμότητα και συγκροτημένη λειτουργικότητα όλων των υπηρεσιών και δομών του. Μέσα από τη συντονισμένη προσπάθεια, την τεράστια προσπάθεια των επαγγελματιών μας και κυρίως με την κατάθεση ψυχής, αυτή τη δύσκολη χρονιά καταφέραμε να στηρίξουμε με ποιοτικό και ολιστικό τρόπο 44.281 παιδιά και τις οικογένειές τους Βασικό μας μέλημα αποτέλεσε η προστασία των παιδιών που μεγαλώνουν στα Σπίτια μας σε όλη την Ελλάδα, των εθελοντών μας και των εργαζομένων μας. Ταυτόχρονα, έπρεπε με κάθε τρόπο να διασφαλίσουμε τη συνέχεια των υπηρεσιών μας για κάθε παιδί και οικογένεια στην Ελλάδα που έχει ανάγκη, και φυσικά να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας σε τομείς που κρίθηκε απαραίτητο. Οι τεράστιες δυσκολίες για τα παιδιά με προβλήματα υγείας, η αύξηση του αριθμού των οικογενειών με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, η έξαρση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, τα ανεπαρκή αποθέματα αίματος στα Νοσοκομεία ήταν μερικές από τις προκλήσεις με τις οποίες ήρθαμε αντιμέτωποι. Με τους ανθρώπους μας στην πρώτη γραμμή αποφασίσαμε να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά και να δώσουμε άμεσες λύσεις στις μεγάλες αυτές ανάγκες. Από τα στοιχεία του Α’ εξαμήνου, είναι σαφές ότι υπήρξε σημαντική αύξηση στα αιτήματα που δεχθήκαμε. Χάρη σε όλους εσάς που εμπιστεύεστε και στηρίζετε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του έμπειρου προσωπικού μας καταφέραμε να ανταποκριθούμε.» 

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκπομπής ανακοινώθηκαν τα επίσημα στοιχεία του Α’ Εξαμήνου 2020 σε σύγκριση με τα στοιχεία του Α’ Εξαμήνου 2019.

Τα κύρια σημεία είναι τα ακόλουθα: 

Έμφαση επίσης δόθηκε στις νέες συνθήκες που οδήγησαν τον Οργανισμό στον άμεσο σχεδιασμό και στην υλοποίηση νέων δράσεων και στην παροχή νέων υπηρεσιών.

Αναλυτικά:

Παράλληλα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έθεσε στη διάθεση των αρχών το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού του και των υλικοτεχνικών υποδομών του.

Συγκεκριμένα:

Αναλυτικά Στατιστικά Στοιχεία ανά τομέα δράσης του Οργανισμού « Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίπλα σε κάθε παιδί θύμα Βίας:

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίπλα σε κάθε παιδί θύμα Εξαφάνισης:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίπλα σε κάθε παιδί με προβλήματα Υγείας:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίπλα σε κάθε παιδί που ζει ή απειλείται να βρεθεί σε συνθήκες Φτώχειας:

Το τεράστιο αυτό έργο έγινε εφικτό χάρη στην ενεργή συμμετοχή του απλού κόσμου και των υποστηρικτών μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για υλική και οικονομική ενίσχυση των δράσεών μας κατά την περίοδο της κρίσης. Χάρη στη δική τους βοήθεια καταφέραμε να συνεχίσουμε να φροντίζουμε και να προστατεύουμε τις ευάλωτες ομάδες των παιδιών και των οικογένειών τους και να αναλάβουμε την κάλυψη των νέων αιτημάτων για ανάγκες που παραμένουν μεγάλες.

Exit mobile version