ΚοινωνίαΑρχείο

Απίστευτη τρολιά! Καλούν πολίτες σε …επιστράτευση με SMS

Απ’ ότι φαίνεται όλη αυτή η παραφιλολογία για δήθεν πολεμικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που συνδυαστηκε με την μαζική υπενθύμιση μέσω διαδικτύου των όσων αναφέρει γενικά το ΓΕΕΘΑ περί επιστράτευσης, χωρίς φυσικά να έχει τεθεί ποτέ τέτοιο θέμα, άνοιξε την όρεξη σε κάποιους για πλακίτσα.

Έτσι λοιπόν κάποιο τρολ άρχισε να στέλνει μαζικά μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα πολιτών, με αποστολέα δήθεν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, γράφοντας ότι θα πρέπει να μεταβούν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να τους χορηγηθεί φύλλο πορείας!

Αν και το μήνυμα κάνει μπαμ από χιλιόμετρα ότι είναι τρολιά, παρόλα αυτά κάποιοι την πάτησαν και κάπως έτσι κλήθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας: «Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργείται έρευνα σχετικά με το παρακάτω μήνυμα (sms),που αποστέλλεται σε κινητά τηλέφωνα, καλώντας τους πολίτες να παρουσιαστούν στο κοντινότερο Αστυνομικό Τμήμα για δήθεν χορήγηση Φύλλου Πορείας από το Στρατό.

Το μήνυμα αυτό είναι καταφανώς απατηλό και παρακαλούνται οι πολίτες να το αγνοούν».