ΡεπορτάζΑρχείο

«Πνίγηκε» η Αργολίδα από το πύρινο μέτωπο της Κορινθίας – Ανατριχιαστικές εικόνες από το Λυγουριό

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Αργολίδα από τις φωτιές στην Κορινθία λόγω και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι οποίοι φέρνουν την κάπνα προς τα εδώ.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες του Θάνου Κομνηνού από το Λυγουριό, που προκαλούν ανατριχίλα και θλίψη.

 

Τα πύρινα μέτωπα σε Κεχριές και Αθίκια δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα πλήρως, καθώς λόγω των ανέμων υπάρχουν αναζοπυρώσεις σε δύσβατα και δυσπρόσιτα μέρη, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε προς Άγιο Ιωάννη και Χιλιομόδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο δήμαρχος Κορίνθου από το μέτωπο της φωτιάς στο anagnostis. Μάχη με τις φλόγες για να μην φτάσει η φωτιά στο Σοφικό
 

Οι πληροφορίες σχετικά με το πόσα σπίτια έχουν καεί είναι συγκεχυμένες, καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο έχουν υποστεί ζημιές 4-5, την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος της κοινότητας Αθίκια Τάσος Μαρίνος ανεβάζει τον αριθμό των σπιτιών που έχουν καεί σε περίπου 10.

 

Το μήκος του μετώπου της φωτιάς εκτιμάται στα 12 χλμ. με τις φλόγες να περνούν τη νύχτα μέσα από οικισμούς. Πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού Δράσσα και της κατασκήνωσης «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας.

Επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

 

Την ίδια στιγμή μία άλλη φωτιά ξέσπασε το πρωί σε αγροτοδασική έκταση, κοντά σε σπίτια, στην περιοχή του Ισθμού, η οποία έχει οριοθετηθεί.

Σε ότι αφορά τις δύο φωτιές που ξέσπασαν στο Λουτράκι, έχουν τεθεί αμφότερες υπό έλεγχο. Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στους οικισμούς Φλοίσβο και Κατουνίστρα και η δεύτερη απέναντι από το καζίνο, μέσα στον κεντρικό ιστό του Λουτρακίου.