ΠολιτισμόςΑρχείο

Αυτοψία Μενδώνη στο Μπούρτζι. Θα επιστρέψει η λαιμητόμος στο Ναύπλιο;

Το Ναύπλιο επισκέφθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη το πρωί του Σαββάτου όπου έκανε αυτοψία στο Μπούρτζι, συνοδευόμενη μεταξύ άλλων από τον βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ Γιάννη Ανδριανό, τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστη Παπαδημητρίου. 

Η υπουργός παρακολούθησε την πρόοδο των έργων τα οποία έχουν ξεκινήσει από το 2014 και υποσχέθηκε ότι στις 31 Μαρτίου του 2021 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.

Η υπουργός επίσης δήλωσε πως βλέπει θετικά το αίτημα για επιστροφή της εμβληματικής λαιμητόμου στην πόλη του Ναυπλίου, για εκθεσιακούς σκοπούς. Να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή η λαιμητόμος, η οποία χρησιμοποιήθηκε από την εποχή του Όθωνα και για πολλές δεκαετίες από τους δήμιους του Ναυπλίου, βρίσκεται στο -κλειστό για το κοινό- Εγκληματολογικό Μουσείο, στην Αθήνα.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος: «Πάντα θέλαμε να δωθεί μία προστιθέμενη αξία στην πόλη του Ναυπλίου μέσα από το εμβληματικό αυτό μνημείο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Ανδριανό καθώς και την Υπουργό για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους σχετικά με την επιστροφή της λαιμητόμου στο Μπούρτζι. Ταυτόχρονα, συζητήθηκαν και άλλα θέματα που προκύπτουν σε σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου Ναυπλιέων, όπως το Παλαμήδι και την Ακροναυπλία τα οποία πρόκειται να τα δούμε να παίρνουν σάρκα και οστά στο εγγύς μέλλον».