ΠολιτισμόςΑρχείο

Στο Άργος η Λίνα Μενδώνη για τα έργα στο αρχαιολογικό μουσείο

Επίσκεψη στο Άργος πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο 25/7 η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, όπου μεταξύ άλλων μετέβη στο κλειστό Αρχαιολογικό Μουσείο, που οσονούπω επανεκκινούν οι εργασίες εκσυγχρονισμού του. 

Με αυτόν τον τρόπο και με την αυτοπρόσωπη παρουσία της Υπουργού σηματοδοτήθηκε η έναρξη ενός πολύ σημαντικού έργου για το Άργος, την Αργολίδα και την Πελοπόννησο.

Οι πιέσεις της δημοτικής αρχής Άργους – Μυκηνών και προσωπικά του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου που εντατικά και με κάθε ευκαιρία διεκδικούσε το έργο αυτό σε όλα τα διοικητικά και κυβερνητικά επίπεδα, έπιασαν τόπο, χάρη και στην βούληση που επέδειξε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την επανέναρξη του έργου. 

Όπως τόνισε η Υπουργός Πολιτισμού από το 2015 έως το 2019 η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε στις προτεραιότητες της το έργο αυτό και δεν το προχώρησε.

Παρότι από την πρώτη στιγμή ο δήμος Άργους Μυκηνών παραχώρησε μεγάλη αποθήκη για να μετακινηθούν σε ασφαλή χώρο οι αρχαιότητες εδώ και επτά χρόνια, το αρχαιολογικό μουσείο παρέμενε κλειστό, στερώντας επισκέπτες από την πόλη του Άργους.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε επί τόπου αναλύθηκε η πορεία του έργου και δόθηκαν λύσεις για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του. Σε αυτή από πλευράς δήμου Άργους Μυκηνών έλαβαν μέρος οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Κρίγγος και Παναγιώτης Σχοινοχωρίτης

 

Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα καθώς κατακυρώθηκε ο ανάδοχος, και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους 30 μήνες.

Έχει προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ και αφορά τον εκσυγχρονισμό του μουσείου, όπου μεταξύ άλλων αναδιατάσσονται οι λειτουργίες του, με εκδοτήρια εισιτηρίων, εκθεσιακούς χώρους, χώρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, χώρο πολυμέσων, αποθήκες αρχαιολογικών ευρημάτων και εργαστήρια συντήρησης.

Κατά την επίσκεψή της στην Αργολίδα η υπουργός μετέβη επίσης και στο Ναύπλιο, όπου πραγματοποίησε αυτοψία στο Μπούρτζι και υποσχέθηκε ότι στα τέλη Μαρτίου του 2021 θα είναι έτοιμο και επισκέψιμο, πιθανώς και με την λαιμητόμο του που τώρα φυλάσσεται στο εγκληματολογικό μουσείο Αθηνών.