ΟικονομίαΑρχείο

Αναγνώστης Πελοποννήσου. Στη νέα απόφαση για δημοσιεύσεις του δημοσίου

Ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα η νέα λίστα με τις εφημερίδες στις οποίες υποχρεούται το δημόσιο να καταχωρεί τις κρατικές δημοσιεύσεις.

Στη νέα απόφαση συμπεριλαμβάνεται για μία ακόμα φορά ο έντυπος ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

Η υποχρέωση του Δημοσίου και των Φορέων του είναι συγκεκριμένη και πρέπει να ακολουθείται η νέα απόφαση που είναι ήδη σε ισχύ.

Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ συνεχίζει να ανήκει στις νομαρχιακές και τοπικές εφημερίδες που έχουν τη δυνατότητα καταχώρισης δημοσιεύσεων των φορέων του Δημοσίου.

Από την Αργολίδα η δυνατότητα αυτή παρέχεται σε 3 συνολικά εφημερίδες (μία ημερήσια και δύο εβδομαδιαίες), μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο “Αναγνώστης Πελοποννήσου”

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

 

Ανακοινώθηκε συγκεκριμένα από κυβερνητικό εκπρόσωπο:

Το Ηλεκτρονικό Μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου συμβάλλει στην αντικειμενική και διαφανή διαδικασία καθορισμού των εφημερίδων που μπορούν να καταχωρούν κρατικές δημοσιεύσεις.  
Την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, εκδόθηκε σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν.3548/2007, όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 4487/2017 και ισχύει, η απόφαση καταχώρισης περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου για το έτος 2020. 
Πρόκειται για 224 εφημερίδες, από τις οποίες οι 110 είναι ημερήσιες (102 περιφερειακές και 8 τοπικές) και οι 114 είναι εβδομαδιαίες (100 περιφερειακές και 14 τοπικές). 
Η σχετική απόφαση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, όπως και στην πλατφόρμα e-efimeris.

Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ μπορεί να προβαίνει σε καταχωρίσεις δημοσιεύσεων της παρ. 3 του άρθρου 1 του Ν. 3548/2007, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Στις διατάξεις του νόμου αυτού υπάγονται δημοσιεύσεις φορέων του Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, μεταξύ των οποίων οι διακηρύξεις δημοπρασιών και προκηρύξεις διαγωνισμών των ως άνω φορέων.

Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ προκειμένου να περιλαμβάνεται στη συγκεκριμένη απόφαση τηρεί όλες τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται αποδεδειγμένα φορολογικά συγκεκριμένες πωλήσεις φύλλων, συγκεκριμένος αριθμός σελίδων ανά φύλλο, ύλη που αφορά σε ποσοστό τουλάχιστον 50% θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, απασχολεί νομίμως δημοσιογράφους και οι ιδιοκτήτες να διαθέτουν καθαρό ποινικό μητρώο.

Επίσης κατατέθηκαν φωτοαντίγραφα της περιοδικής ή εκκαθαριστικής δήλωσης Φ.Π.Α. που συνοδεύεται από δήλωση των εσόδων από την πώληση των αντιτύπων και των συνδρομών, βεβαίωση σχετικά με τον αριθμό των πωλουμένων κατ` έκδοση αντιτύπων της εφημερίδας και ότι άλλο ορίζει ο νόμος.