ΠολιτικήΑρχείο

Από τον Τομ Χανκς στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο ο Μητσοτάκης;

Την χρήση στρατιωτικού ελικοπτέρου από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να μεταβεί από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο για να παρακολουθήσει την τραγωδία του Αισχύλου «Πέρσες», που ανέβηκε στο Αρχαίο Θέατρο από το Εθνικό Θέατρο, επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός μετέβη στην Πάρο με αεροπλάνο της γραμμής, αλλά στη συνέχεια ταξίδεψε από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με μέσο που του διατέθηκε, προκειμένου να παραστεί σε ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου απηύθηνε δύο ερωτήματα αναφορικά με τον τρόπο μετάβασης του πρωθυπουργού στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου από την Αντίπαρο, απ’ όπου πριν λίγες ώρες πόζαρε με τον αστέρα του Χόλυγουντ Τομ Χανκς και την σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον.

Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε:

«Στον πρωθυπουργό διατίθενται από την πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται. Η χρήση των μέσων αυτών κρίνει και την εκπροσώπηση του θεσμού και τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιεί κάθε φορά ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου με βάση την ψήφο των πολιτών. Από κει και πέρα ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε στην Πάρο με πτήση της γραμμής. Μετακινήθηκε την Κυριακή το απόγευμα από την Αντίπαρο προς την Επίδαυρο προκειμένου να παραστεί στην παράσταση Πέρσες του Αισχύλου, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο μέσω live streaming.

Όσον αφορά το θέμα του ΣΥΡΙΖΑ θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντά του τα μέσα που τού διατίθενται, και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις».

Τα ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο μετάβασης του πρωθυπουργού σε Αντίπαρο και Επίδαυρο:

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει δύο ερωτήματα:

– Ισχύει ότι μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο σε Πάρο – Αντίπαρο για ταξίδι αναψυχής;

– Ισχύει ότι μετέβη εν συνεχεία από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο επίσης με στρατιωτικό ελικόπτερο για να παρακολουθήσει παράσταση;

Ο Πρωθυπουργός έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει και τη διάρκεια και τις ημερομηνίες των διακοπών του. Ωστόσο, οφείλει να καταλάβει πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι προσωπικό του ραδιοταξί, για να απασχολεί στρατιωτικό ελικόπτερο την ώρα μάλιστα που όλος ο στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο σε επιφυλακή για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας.

Περιμένουμε απαντήσεις».