ΕλλάδαΑρχείο

Απόπειρα δολοφονίας: Πώς προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Στέφανο Χίο από το Μακελειό

Δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια δέχθηκε ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος τα ξημερώματα επιστρέφοντας στο σπίτι του στα Βρυλίσσια. Ο Στέφανος Χίος γνωστός από την αρθρογραφία του στον ιστότοπο  Μακελειό, νοσηλεύεται σε καταστολή, καθώς οι σφαίρες πέρασαν ξυστά από την καρωτίδα και την καρδιά του. Η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη.

Τί ήταν αυτό όμως που γλίτωσε από τα χειρότερα τον Στέφανο Χίο; Φαίνεται ότι η ψυχραιμία του δημοσιογράφου την ώρα της επίθεσης ήταν αυτή που του έσωσε τη ζωή. Μετά τον πρώτο πυροβολισμό, που δέχθηκε ενώ ήταν ακόμα στο αυτοκίνητό του, ο κ. Χίος άνοιξε με δύναμη την πόρτα κάτι που μπλόκαρε το όπλο του δράστη και δεν κατάφερε να ρίξει άλλες σφαίρες. Οι φωνές του δημοσιογράφου αμέσως μετά, ήταν και αυτές που έτρεψαν σε φυγή τους δράστες.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο άνδρες που φορούσαν κουκούλες παραμόνευαν έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου στα Βριλήσσια και μόλις ο Στέφανος Χίος εμφανίστηκε, ο ένας εκ των δύο τον πλησίασε ενώ το θύμα ήταν ακόμα μέσα στο αυτοκίνητό του και τον πυροβόλησε δύο φορές σχεδόν εξ επαφής από το παράθυρο του οδηγού.

Το θύμα μεταφέρθηκε έχοντας τις αισθήσεις του αλλά τραυματισμένο, αρχικά στο Σισμανόγλειο και μετέπειτα στο νοσοκομείο ΚΑΤ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

Αυτήν την ώρα, η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών αυτής της εγκληματικής ενέργειας.

Την έρευνα για τον εντοπισμό τους, ανέλαβαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, οι οποίοι έξω από το σπίτι βρήκαν δύο κάλυκες από πυροβόλο όπλο.