ΚόσμοςΑρχείο

Covid 19 στη Μαγιόρκα: Η Ισπανία βρίσκεται στο δεύτερο κύμα Κορωνοϊού

Όσοι ρίσκαραν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές παρά τον Κορωνοϊό στην Ισπανία, βρίσκονται σε αδιέξοδο, αφού μια από τις μεγαλύτερες πλαζ στην Μαγιόρκα κλείνει για φέτος, διαπιστώνοντας ότι η Ισπανία αντιμετωπίζει πλέον ένα δεύτερο κύμα Κορωνοϊού. Μια οικογένεια από το Cottbus της Γερμανίας έχει επιβεβαιωθεί θετική στον Κορωνοϊό.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στους γερμανούς τουρίστες, αφού η Μαγιόρκα ήταν ο αγαπημένος τους προορισμός εδώ και δεκαετίες.
Τα πράγματα όμως δυσκολεύουν μέρα με την μέρα και πολιτικοί και οι επιστήμονες να επισημαίνουν έντονα την προσοχή των τουριστών στις καλοκαιρινές διακοπές κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως μετέδωσε η Frankfurter Rundschau:  Μια τετραμελής οικογένεια βεβαιώθηκε θετική για τον ιό της COVID-19, μετά την επιστροφή της από το νησί της Μαγιόρκα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει συμπτώματα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της πόλης Cottbus, Jan Gloßmann. Το πού μολύνθηκε η οικογένεια – ενδεχομένως στο νησί ή στο αεροπλάνο – δεν είναι ακόμη σαφές.

Η ανίχνευση πιθανών και άλλων μολυσμένων τουριστών είναι σε πλήρη εξέλιξη.