ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Νίκας για Φίχτυα: Εδώ δεν είμαστε για να λέμε στις γυναίκες μας ότι έχουμε μία θέση, αλλά για να παράγουμε έργο (Video)

Εδώ δεν είμαστε για να λέμε στις γυναίκες μας ότι έχουμε μία θέση δήλωσε θυμωμένος ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μαθαίνοντας ότι δεν έχει προσχωρήσει το έργο της άρδευσης στα Φίχτυα, παρότι ο ίδιος νόμιζε το αντίθετο, όπως είπε.

Τα τηλεφωνήματα στο γραφείο του στην Τρίπολη από τους αγρότες στα Φίχτυα, ότι παρότι διανύουμε μέρες καύσωνα συνεχίζουν να μην μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους, παρά την υπόσχεση ότι το θέμα της άρδευσης λύνεται άμεσα, έβγαλαν από τα ρούχα του τον Περιφερειάρχη, ο οποίος άφησε στην άκρη το πρόγραμμά του, πήρε το αυτοκίνητο και κατέβηκε στην  Αργολίδα, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο κος Νίκας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε με παρόντες τους αντιπεριφερειάρχες Γιάννη Μαλτέζο, Δημήτρη Σχοινοχωρίτη και Γιάννη Μαντζούνη, λίγο αργότερα τόνιζε: 

Ενώ κάναμε όλες τις ενέργειες υπάρχει μία καθυστέρηση – και τα χρήματα τα διαθέσαμε. Δεν έχει μπει η τελική υπογραφή για να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να ποτίσουν… 
Εγώ νόμιζα ότι πότιζαν. Δεν ξέρω γιατί συνέβη αυτό. Κάποιος φταίει και θα τον βρω. Γιατί κάποιος φταίει για όλα αυτά. Έτσι;

Ο Περιφερειάρχης, που δεν συνηθίζει να μιλάει σε τέτοια γλώσσα και μάλιστα δημοσίως τόνισε ακόμα για το συγκεκριμένο θέμα:

Εγώ κλήθηκα στα Φίχτυα και έδωσα λύση, τη βραχυπρόθεσμα λύση για να ποτίσει ο κόσμος.
Είναι βέβαιο ότι αν δεν ανασκουμπωνόμαστε και δεν μαχόμαστε και έχουμε μια συμπεριφορά μιας ευγένειας η οποία δεν οδηγεί πουθενά, τα πράγματα δεν προχωρούν. Θα ψάξω ποιος είναι ο τρόπος. Γιατί βάλαμε τα λεφτά, κάναμε τις μελέτες, γιατί λύσαμε το πρόβλημα και γιατί δεν ποτίζουν.
Να δούμε ποιος πρέπει να φάει το ξύλο βρε παιδιά.
Γιατί εγώ σήμερα το ακούω αυτό.
Εδώ δεν είμαστε για να λέμε στις γυναίκες μας ότι έχουμε μία θέση. Εδώ είμαστε για να παράγουμε έργο και να προσφέρουμε.

Να σημειωθεί ότι ο κος Νίκας από τις 19 Μαΐου είχε δεσμευτεί στους αγρότες της περιοχής για  άμεση επίλυση του προβλήματος και είχε δηλώσει ότι «η προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα δεν αποτελεί κενό γράμμα, αλλά δέσμευση και ήδη σημαντικές πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί πάνω στο συγκεκριμένο θέμα».

Είχε τονίσει ακόμα τότε ότι «Υπάρχει πράγματι σοβαρό πρόβλημα με την άρδευση της περιοχής και δόθηκε μια λύση, στην οποία θα συμβάλλουν από κοινού ο τοπικός ΤΟΕΒ και οι κάτοικοι της περιοχής», τονίζοντας ωστόσο ότι «η μόνιμη λύση είναι να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα άρδευσης από τον Ανάβαλο». Ο περιφερειάρχης σημείωσε τότε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα απασχολεί γενικότερα την Αργολίδα, η οποία -όπως είπε- είναι η περιοχή με το μικρότερο ύψος βροχής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Παρακολουθείστε εδώ όλη την συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη.