ΠολιτισμόςΑρχείο

Τι θα δει ο επισκέπτης στο Βουλευτικό Ναυπλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 26 Ιουλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και χαρακτικής της Αριάδνης Μπαλαλά και της Μαρίνας Μπόμπου.

Η έκθεση με τίτλο «ΣΩΜΑ» θα φιλοξενηθεί στην ισόγεια αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο μέχρι τις 9 Αυγούστου.

Δύο νέες εικαστικοί με τόπο καταγωγής και διαμονής το Ναύπλιο δημιουργούν ζωγραφικά έργα και χαρακτικά. Συνθέτουν τις προσωπικές τους ανησυχίες και ξαναφτιάχνουν το Σώμα.

Το Σώμα ως ζωτικό όργανο, ως σάρκα, ως κάλυμμα, ως ολότητα και, τελικά, ως ταυτότητα. Το Σώμα ως αντικείμενο στατικό και ιστορικό, ως πηγή ζωής και πόνου μιας άμορφης θηλυκότητας στον κόσμο της αποσύνθεσης.

Έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής στο Βουλευτικό Ναυπλίου

 

Αριάδνη Μπαλαλά: Γεννήθηκε το 1994 στο Ναύπλιο και σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης (κατεύθυνση Ζωγραφική), στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις. Το εικαστικό της μέσο είναι η ζωγραφική και οι εγκαταστάσεις και βασική της θεματολογία της αποτελεί η ανθρώπινη φύση μέσα από τη θηλυκή φιγούρα.

Μαρίνα Μπόμπου: Γεννήθηκε το 1998 στο Ναύπλιο και σπουδάζει στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (εργαστήρι χαρακτικής).  Έχει συμμετάσχει σε δώδεκα ομαδικές εκθέσεις. Η θεματολογία της είναι το σώμα ως άψυχο αντικείμενο, η κακοποίηση και ο διαμελισμός.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 11 πμ – 2 μμ & 7.30 μμ – 10.30 μμ.

Επιμέλεια: Βασιλική Σαγκιώτη

Έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής στο Βουλευτικό Ναυπλίου