ΠολιτικήΑρχείο

Επιφυλάξεις Πουλά για την πολιτική σκοπιμότητα ίδρυσης του ΟΔΙΠΥ (Vid)

Ο βουλευτής Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς κατά την επί των άρθρων συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του σχεδίου νόμου για την Ίδρυση του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε. (Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε.), ως Ειδικός Αγορητής του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Κατά την συζήτηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου επί της αρχής, εκφράσαμε τις σοβαρότατες επιφυλάξεις μας και τους έντονους προβληματισμούς μας.
  • Οι αντιρρήσεις μας δεν είναι μόνο τεχνοκρατικού χαρακτήρα, αλλά εδράζονται στην πολιτική σκοπιμότητα της ίδρυσης του ΟΔΙΠΥ ως ανώνυμης εταιρίας με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που περιγράφονται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο.
  • Επίσης, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι όσον αφορά την αξιολόγηση των υπηρεσιών υγείας εμείς στο Κίνημα Αλλαγής δεν είμαστε σε καμία περίπτωση αντίθετοι.
  • Η αντίθεση μας έχει να κάνει με το ενδεχόμενο ο ΟΔΙΠΥ να γίνει το όχημα που θα οδηγήσει στο μαρασμό των δημόσιων δομών υγείας με πρόσχημα την αξιολόγηση.
  • Κλείνετε το μάτι στους ιδιώτες ότι θα λειτουργούν σύντομα χωρίς ανταγωνισμό από τις δημόσιες δομές. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δημιουργήσει αναπόφευκτα ασθενείς δύο ταχυτήτων, με θύματα τους πιο φτωχούς και οικονομικά αδύναμους
  • Είναι άστοχο και αντιφατικό μία ανώνυμη εταιρία, που έχει στόχο την κερδοφορία να ασκεί δημόσια εξουσία. Που το έχετε ξαναδεί αυτό;
  • Στέκομαι στην πρόβλεψη για το μετοχικό του κεφάλαιο, που ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια ευρώ και 40.000 ονομαστικές και μη μεταβιβάσιμες μετοχές, που θα ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο.Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μετοχές αυτές θα ανήκουν μόνο στο Ελληνικό Δημόσιο και δεν θα είναι δυνατή η μεταβίβαση τους σε ασφαλιστικούς φορείς ή άλλους φορείς του δημοσίου. Ως εκ τούτου από ποιους μετόχους θα αποτελείται η γενική του συνέλευση; Ποιους αντιπροσωπεύει το όχημα της ανώνυμης εταιρίας χωρίς γενική συνέλευση; Ποιοι θα εγγράφονται στο βιβλίο μετόχων;

Δείτε το βίντεο: