Site icon Αρχείο anagnostis.org

Ψητή η Πελοπόννησος από τον καύσωνα: Το φλερτ με τα 40αρια που απειλεί να γίνει έρωτας

Καύσωνας Πελοπόννησος

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το έντονο κύμα ζέστης των τελευταίων ημερών αναμένεται να κορυφωθεί κατά το τριήμερο Πέμπτη 30 Ιουλίου έως και το Σάββατο 1 Αυγούστου. Τις ημέρες αυτές σε αρκετές περιοχές της χώρας οι μέγιστες θερμοκρασίες θα πλησιάσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς, ενώ κατά τόπους θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που προβλέπονταν από τους μετεωρολόγους και επικράτησαν τελικά τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 30 Ιουλίου στη χώρα, ενώ κάτι ανάλογο προβλέπεται και για αύριο Παρασκευή.

 

Η μεγαλύτερη τιμή το μεσημέρι της Πέμπτης καταγράφηκε στην Παραλία Αχαΐας όπου ο υδράργυρος έφτασε στους 39,8 βαθμούς. Με 40αρια φλέρταραν και περιοχές της Λακωνίας και της Ηλείας. Μάλιστα πέντε από τις οκτώ υψηλότερες θερμοκρασίες της ημέρας καταγράφηκαν στην Πελοπόννησο. Αν επιβεβαιωθούν οι μετεωρολόγοι για τις επόμενες δύο ημέρες, τότε αυτό το φλερτ, θα εξελιχθεί τελικά σε … έρωτα την Παρασκευή και το Σάββατο, όπου θα ψηθούμε για τα καλά!

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στη χώρα από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 

Παράλληλα, λόγω του συνδυασμού των υψηλών θερμοκρασιών και των ανέμων που θα πνέουν, αυξημένος θα είναι ο κίνδυνος εξάπλωσης πυρκαγιών στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στη Δυτική Πελοπόννησο και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Το ίδιο ισχύει και σε περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, όπως την Αργολίδα, τη Λακωνία και την Κορινθία, όπου σύμφωνα με τον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου για αύριο, Παρασκευή 31 Ιουλίου.

Πόσο έφθασε η θερμοκρασία στην Αργολίδα το μεσημέρι της Πέμπτης

Στα χνάρια λοιπόν του Αλφειού, οι περισσότεροι, μόνο που η Ερωμένη δεν λέγεται πλέον Αρεθούσα αλλά Δροσιά και δεν κατοικεί στις Συρακούσες, αλλά σε οποιαδήποτε παραλία που την πιάνει ο Μπάτης ή σε κάποια βουνοκορφή που λούζονται τα δέντρα της από κρυστάλλινες πηγές.

Σύμφωνα με τον Παυσανία, ο Αλφειός της Ηλίας αγάπησε την Αρεθούσα αλλά εκείνη για να τον αποφύγει πήγε στην Ορτυγία, νησί κοντά στις Συρακούσες. Ο Αλφειός από τον μεγάλο έρωτά του μεταμορφώθηκε σε ποταμό και μέσω των νερών της θάλασσας έφτασε στην Ορτυγία, κοντά στην αγαπημένη του.

Exit mobile version