ΡεπορτάζΑρχείο

Φωτιά στο Κολιάκι: Πώς γλίτωσε το Θέατρο Επιδαύρου και το μοναστήρι Καλάμι (Pics, Podacast)

Με όλες της τις δυνάμεις έπεσε η Πυροσβεστική, πάνω στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 στο Κολιάκι για να μην επεκταθεί και φτάσει είτε προς το Θέατρο Επιδαύρου στο Λυγουριό, που οι συνέπειες θα ήταν τραγικές, είτε προς το Μοναστήρι Καλάμι.

Αυτή την ώρα ενεργούν για την κατάσβεση 64 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 2 Ε/Π. Συνδράμουν υδροφόρες του δήμου Επιδαύρου και της Περιφέρειας.

Στο σημείο βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος ο οποίος περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ PODCAST

 

Όπως τονίζει ο κος Μαλτέζος αυτή την ώρα (2.00μμ) φαίνεται ότι έχουν σβηστεί όλες οι ενεργές εστίες, όμως ο αέρας παραμένει δυνατός και υπάρχει φόβος αναζωπύρωσης. Γι΄ αυτό συνεχίζουν να επιχειρούν εναέρια μέσα.

Ο κος Μαλτέζος επισημαίνει ότι η φωτιά περικύκλωσε σπίτια. Όμως ευτυχώς κανένα δεν έπαθε ζημιά.

 

Πώς γλίτωσε όμως το Θέατρο της Επιδαύρου και το Μοναστήρι Καλάμι από την επικίνδυνη πυρκαγιά;

Ο αντιπεριφερειάρχης κος Μαλτέζος τονίζει:

Το πρόβλημα που υπήρχε ήταν ότι φυσούσε από διαφορετικές κατευθύνσεις και ο αέρας είχε μια αλλοπρόσαλλη κατεύθυνση. Γι΄ αυτό ήταν επικίνδυνη γιατί μπορούσε να πάει είτε προς το Καλάμι, είτε να περάσει τα βουνά και να κατευθυνθεί προς το Θέατρο της Επιδαύρου, που η καταστροφή θα ήταν τραγική. Γι΄ αυτό τον λόγο έπεσε πάνω η Πυροσβεστική με όλες τις δυνάμεις και με τα εναέρια μέσα και κατάφερε να την περιορίσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. 
 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ