ΡεπορτάζΑρχείο

Τρελάθηκε ο καιρός! Πάνω από 40 βαθμούς στην Αργολίδα, «καρέκλες» στην Αθήνα

Απότομη ήταν η αλλαγή του καιρού το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς από καύσωνα το γύρισε σε βροχές, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Στις 2 το μεσημέρι η θερμοκρασία στον σταθμό της ΕΜΥ στην Πυργέλλα Άργους είχε ξεπεράσει τους 41 βαθμούς Κελσίου. Όμως μέσα σε λίγα λεπτά ο ουρανός συννέφιασε και η θερμοκρασία άρχισε να πέφτει, ενώ ακολούθησε βροχή όχι πολύ μεγάλης έντασης.

Στις 4 το μεσημέρι το θερμόμετρο στον ίδιο μετεωρολογικό σταθμό έκανε βουτιά στους 28 βαθμούς, ενώ ανάλογη ήταν και η πτώση του υδράργυρου όχι μόνο στην Αργολίδα, αλλά και στην Αθήνα.

Μάλιστα κατά τις 5:30 το απόγευμα άρχισε να ρίχνει «καρέκλες» στην Πλατεία Συντάγματος, ευτυχώς όχι για πολύ ώρα, καθώς σχετικά σύντομα επανήλθε η ηλιοφάνεια, συνοδευόμενη από κάποιες ψιχάλες.

 

 

Σύμφωνα με την πρόβλεψη των μετεωρολόγων, το Σάββατο σε ολόκληρη τη χώρα θα υπήρχαν υψηλές θερμοκρασίες, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυσσονταν νεφώσεις που θα έδιναν μετά το μεσημέρι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Δείτε τον πίνακα με τις θερμοκρασίες ανά ημίωρο από το σταθμό της ΕΜΥ στην Πυργέλλα Άργους, το Σάββατο 1 Αυγούστου:

 

Σε ότι αφορά τις πρωτεύουσες των τεσσάρων Δήμων της Αργολίδας, στο Κρανίδι καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία, που έφτασε τους 41.8 βαθμούς κελσίου στις 11:25.

Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών στο γήπεδο του Άργους κατέγραψε 39.8 βαθμούς κελσίου στις 12:59.

Αντίστοιχα στο Ναύπλιο περίπου την ίδια ώρα η θερμοκρασία ήταν στους 39,1 βαθμούς κελσίου. Στο Λυγουριό η θερμοκρασία το μεσημέρι του Σαββάτου έφθασε στους 39 βαθμούς.