ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Καχριμάνης: Πώς σώθηκε το Ναύπλιο από την καλοκαιρινή πλημμύρα. Ετοιμάζει έντονη αντίδραση για ΠΑΚΟΕ

Έλειψαν εικόνες του παρελθόντος με πλημμυρικά φαινόμενα στο Ναύπλιο από την πολύωρη και έντονη νεροποντή της Κυριακής.

Η παροιμία «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”, εφαρμόστηκε κατά γράμμα αυτή τη φορά από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου Γιώργο Καχριμάνη, ο οποίος ένα μήνα πριν, παρότι βρισκόμαστε σε θερινή περίοδο που οι βροχοπτώσεις δεν είναι συχνές στην περιοχή, έδωσε αυστηρές εντολές στα συνεργεία της ΔΕΥΑΝ που προΐσταται:

«Να καθαρίσουν καλοκαιριάτικα τα φρεάτια».

Το αποτέλεσμα ήταν θετικό όπως αποδείχθηκε με την καταιγίδα της Κυριακής και πράγματι φαινόμενα του παρελθόντος δεν επαναλήφθηκαν.

Η ΔΕΥΑΝ είχε καθαρίσει τα φρεάτια και παράλληλα τα συνεργεία ήταν σε επιφυλακή καθ΄ όλη την διάρκεια αυτής της νεροποντής με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν σοβαρά προβλήματα μετά από πολύ καιρό.

Οι επεμβάσεις που έγιναν το προηγούμενο μήνα σε καίρια σημεία, όπως η πολύπαθη οδός Μπουμπουλίνας, το Πανεπιστήμιο, η ΔΕΗ,  απέδωσαν.

Παράλληλα αναφορικά με το άλλο μεγάλο θέμα της ημέρας, δηλαδή τη «βόμβα» του ΠΑΚΟΕ οι μετρήσεις του οποίου στο πόσιμο νερό, παρουσιάζουν -μεταξύ άλλων- ως ακατάλληλο προς πόση το νερό του Ναυπλίου, πληροφορίες αναφέρουν ότι τη Δευτέρα θα υπάρξει εντονότατη αντίδραση από την πλευρά της ΔΕΥΑΝ, που αναμένεται να αντιπαραβάλλει τις τακτικές δικές της μετρήσεις και άλλα στοιχεία για το πόσιμο νερό στην πόλη.

Καχριμάνης κατά ΠΑΚΟΕ: Στις δικαστικές αίθουσες για το πόσιμο νερό που έβγαλε ακατάλληλο το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών