ΡεπορτάζΑρχείο

Ναύπλιο: Ελικόπτερο ρίχτηκε στη μάχη με τις φλόγες στην Κάντια (Video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στο βουνό πίσω από τα Ίρια του Δήμου Ναυπλιέων, και συγκεκριμένα στην περιοχή Λυκάλωνα της Κάντιας.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι μεγάλη, καθώς αυτή την στιγμή επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με 8 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική από αέρος επιχειρεί και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Πληροφορίες από κατοίκους κάνουν λόγο και για άλλα εναέρια μέσα που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς. Συγκεριμένα ο αριθμός των εναέριων μέσων αυξήθηκε σε τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Η φωτιά, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες βρίσκεται σε ύφεση.

Φωτιά στην Κάντια Ναυπλίου

 

Ο καιρός δεν βοήθησε σε αυτή την περίπτωση, καθώς την ίδια στιγμή που έριχνε «καρέκλες» στο Ναύπλιο και τις γύρω περιοχές, στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά δεν έβρεξε καθόλου.

Όπως μας είπαν κάτοικοι της περιοχής, η φωτιά έχει ανάψει πίσω από το βουνό των Ιρίων (Βελανιδιά). Πίσω από αυτό το βουνό είναι το Αδάμι Επιδαύρου.

Ένα ελικόπτερο ρίχτηκε στη μάχη με τις φλόγες, συνδράμοντας στις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν αυτή την στιγμή. Δείτε σε βίντεο τις προσπάθειες από αέρος για την κατάσβεση της φωτιάς:

Νωρίτερα είχε ξεσπάσει καταιγίδα και δεν αποκλείεται η φωτιά που γρήγορα πήρε διαστάσεις λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, να προκλήθηκε από κάποιον κεραυνό.

UPDATE: Πυρκαγιά στην Κάντια: Μεγάλη επιχείρηση από ξηράς και αέρος αποκαθιστά την τάξη στο βουνό