Ανατροπή: Μείον ένα κρούσμα κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δεν καταγράφεται, τελικά, στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας -και γενικότερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- το νέο κρούσμα κορωνοϊού που είχε ανακοινωθεί αρχικά χθες Κυριακή 2 Αυγούστου. Συνεπώς τα πέντε νέα κρούσματα που γνωστοποίησε η Περιφέρεια, είναι τελικά τέσσερα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση. Αυτά αφορούν τρία στην Κορινθία και ένα εισαγόμενο στη Λακωνία.

Αυτό σημειώνεται σε έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, στην οποία πλέον ο επίσημος αριθμός κρουσμάτων μειώνεται κατά ένα και είναι 213.

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω ανακοίνωση, διευκρινίζονται τα εξής:

«Ανακοινώνεται επίσημα ότι το περιστατικό που χρεώθηκε ως νέο κρούσμα του κορωνοϊού SARS-Cov 2 στις 02.08.2020 στην Π.Ε. Αρκαδίας, δεν αντιστοιχεί σε κάτοικο ή επισκέπτη της περιοχής, καθώς εκ παραδρομής δηλώθηκε από τον ΕΟΔΥ, μετά από επιβεβαίωση της Υπηρεσίας μας. Ως εκ τούτου, ούτε καταγράφεται, ούτε υπολογίζεται ως περιστατικό της Π.Ε. Αρκαδίας και αντίστοιχα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε διακόσιους δεκατρείς (213)

Και ειδικότερα:

  • ΠΕ Αρκαδίας: δύο (2) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο τρία (3)* Αφαιρέθηκε το εκ παραδρομής του ΕΟΔΥ δηλωθέν περιστατικό της 02.08.2020* + ένα ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα δημοσιευμένα στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 02/08/2020 ώρα 15:00) και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.