ΚοινωνίαΑρχείο

Συναγερμός στην Κορινθία για πολλά μαζεμένα κρούσματα κορωνοϊού

Σε συναγερμό φέρεται να έχει τεθεί το νοσοκομείο Κορίνθου μετά τον φημολογούμενο εντοπισμό θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε νεαρό άνδρα, με την αλυσίδα της εξάπλωσης να αναφέρεται πως μεγαλώνει μετά και την ιχνηλάτηση των επαφών του.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τοπικό hlektra.gr, όλα ξεκίνησαν, όπως λένε οι αρμόδιες πηγές από έναν νεαρό ο οποίος έφτασε στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Κιάτο από το εξωτερικό. Ο νεαρός φέρεται να είχε κορωνοϊό εμφανίζοντας μετά από λίγες ημέρες, δηλαδή σήμερα, τα ανάλογα συμπτώματα.

Οι ίδιες πληροφορίες που επικαλείται το τοπικό site της Κορινθίας hlektra.gr, λένε ότι πάνω από 25 άτομα που ήρθαν σε επαφή με το νεαρό πήγαν στο νοσοκομείο Κορίνθου για να υποβληθούν σε τεστ κωρονοϊού, με τους πρώτους 6 να βγαίνουν θετικοί στον ιό.

Δεν επιβεβαιώνεται από γιατρούς και Δήμο Σικυωνίων

Από την πλευρά τους οι γιατροί του νοσοκομείου Κορίνθου διαψεύδουν ότι υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Κιάτο.

Σε δηλώσεις του, στο korinthostv,gr, ο Χρ. Μέλλος διαψεύδει τα όσα αρχικά δημοσίευσε το hlektra.gr και δηλώνει πως τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν ήταν αρνητικά.

Εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σικυωνίων ο Ιωάννης Μυττάς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά από επίσημη επικοινωνία που είχαμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου Κορίνθου, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα 5/8/2020 και ώρα 16:30, στο Κιάτο δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Ως εκ τούτου, διαψεύδονται ως ανυπόστατες οι φήμες και οι “πληροφορίες” που κυκλοφορούν για δήθεν σωρεία θετικών τεστ σε άτομα από το Κιάτο».