ΡεπορτάζΑρχείο

Κορωνοϊός στην Επίδαυρο: Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα και δεκάδες ιχνηλατήσεις

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Επιδαύρου, στο άκουσμα ότι δύο νεαροί άνδρες διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μετά από εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν στο νοσοκομείο του Άργους.

Συνολικά τα θετικά κρούσματα που διαγνώστηκαν στο νοσοκομείο του Άργους, για την ώρα είναι τρία, καθώς έχει επιβεβαιωθεί και μία άλλη ξεχωριστή περίπτωση από τον Πόρο.

Σε ότι αφορά τα κρούσματα στην περιοχή της Αρχαίας Επιδαύρου, αυτά αφορούν δύο νεαρούς σε ηλικία άνδρες οι οποίοι αυτή την στιγμή αναρρώνουν στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας ανέβασε λίγο πυρετό και μετέβη ο ίδιος στο νοσοκομείο για τεστ, όπου και βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Αυτή την στιγμή γίνεται ιχνηλάτηση επαφών σε μεγάλο αριθμό ατόμων που ξεπερνά τα 50. Τα αποτελέσματα των 40 τουλάχιστον δειγμάτων που είχαν ήδη ληφθεί μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένονται την Παρασκευή.

Καθησυχαστικός, παρόλα αυτά, εμφανίζεται ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, ο οποίος επισημαίνει τα εξής:

«Επειδή ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος και η παραπληροφόρηση καλά κρατεί!

Η αλήθεια: Υπάρχουν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα. Έχει γίνει ιχνηλάτηση και έχουν παρθεί πάρα πολλά δείγματα για τα οποία αύριο θα γνωρίζουμε αποτελέσματα. Έγιναν αυστηρές συστάσεις σε όλες τις επιχειρήσεις για τήρηση των υγειονομικών μέτρων κατά γράμμα!

Η έκθεση αγροτουρισμού θα λειτουργήσει κανονικά εφαρμόζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Είμαστε σε διαρκή επαφή με την Περιφέρεια, τα νοσοκομεία της Αργολίδας και τον ΕΟΔΥ.

Το φεστιβάλ Επιδαύρου τηρούσε και τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του Κορονοιου και η ασφάλεια των θεατών είναι το πρώτιστο μέλημα του.

Τα υπόλοιπα είναι παραπληροφόρηση ή έστω ελλιπής πληροφόρηση. Για ότι νεότερο και σημαντικό ο Δήμος πρωτος θα ενημερώσει!

Ψυχραιμία, ειλικρίνεια και αποτελεσματικότητα.

Είναι τα πρώτα δύο κρούσματα στο Δήμο μας από όταν ξεκίνησε υγειονομική κρίση!!! Να ευχηθούμε περαστικά (αν και δεν υπάρχουν συμπτώματα) και να μην προχωρήσει πολύ η διάδοση του ιού».