ΡεπορτάζΑρχείο

Κορωνοϊός στην Επίδαυρο: Θετικός οιωνός από την εξέταση των επαφών των δύο κρουσμάτων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εξέταση των επαφών των δύο κρουσμάτων στην Επίδαυρο με τα πρώτα σημάδια μέχρι στιγμής να είναι ευοίωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον τα πρώτα 30 δείγματα που εξετάστηκαν στo νοσοκομείο του Άργους έχουν βγει όλα αρνητικά στον κορωνοϊό, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα και για τα υπόλοιπα από το νοσοκομείο Ναυπλίου.

Η ιχνηλάτηση επαφών έγινε σε έναν αριθμό ατόμων που ξεπερνά τα 50. Πλέον αναμένονται και τα υπόλοιπα αποτελέσματα των τεστ, με τα πρώτα αποτελέσματα πάντως να συνιστούν έναν θετικό οιωνό.

Νωρίτερα αναστάτωση προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία της Επιδαύρου, στο άκουσμα ότι δύο νεαροί άνδρες διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μετά από εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν στο Άργος.

Συνολικά τα θετικά κρούσματα που διαγνώστηκαν στο νοσοκομείο του Άργους ήταν τρία, καθώς είχε επιβεβαιωθεί και μία άλλη περίπτωση από τον Πόρο, όπου η ιχνηλάτηση έφερε 13 ακόμα κρούσματα και έκτακτα περιοριστικά μέτρα στο νησί.

Σε ότι αφορά τα κρούσματα στην περιοχή της Αρχαίας Επιδαύρου, αυτά αφορούν δύο νεαρούς σε ηλικία άνδρες οι οποίοι αυτή την στιγμή αναρρώνουν στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας ανέβασε λίγο πυρετό και μετέβη ο ίδιος στο νοσοκομείο για τεστ, όπου και βρέθηκε θετικός στον Covid-19.