ΚοινωνίαΑρχείο

30 θετικά κρούσματα στον Πόρο. Ψάχνουν το pool party από το οποίο ξέφυγε ο Κορωνοιός

Περισσότερα από 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφει ο Πόρος που ολοκληρώνει την πρώτη μέρα lockdown με την εφαρμογή επιπλέον μέτρων από το δήμο, με ανάστατους τους κατοίκους του νησιού, όσο αναμένονται τα αποτελέσματα και άλλων τεστ που έχουν γίνει προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση της διασποράς του ιού.

Εντωμεταξύ, προκαλούν εντύπωση οι καταγγελίες του δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη στο Open ότι οι αστυνομικές αρχές δεν πραγματοποιούσαν ελέγχους.
«Είχαν αποφασίσει να μην κάνουν ελέγχους και μάλιστα να μην ανταποκρίνονται ούτε και στις δικές μας εκκλήσεις για ελέγχους» δήλωσε ο κος Δημητριάδης στο δημοσιογράφο Μαρίνο Αλειφέρη, προσθέτοντας ότι όταν ο ίδιος πίεσε τότε οι έλεγχοι που έγιναν αντί να επικεντρώνονται στα μέτρα του κορωνοϊού, επικεντρώθηκαν στους καταλόγους των καταστημάτων. 

Ο δήμαρχος τόνισε ακόμα ότι η αστυνομία ακόμη και σε κάποιους ελέγχους που πραγματοποίησε δεν προχώρησε σε κυρώσεις. Ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Δήμος σε ελέγχους που είχε κάνει είχε διαπιστώσει παραβάσεις και μάλιστα είχε “σφραγίσει” και κατάστημα.

Εντωμεταξύ, όπως αναφέρει το iefimerida, οι ειδικοί φαίνεται να εξετάζουν την πιθανότητα η διασπορά του κορωνοϊού να ξεκίνησε μετά από pool party, στο οποίο συμμετείχαν νεαρά άτομα, επικαλούμενο αναφορές κατοίκων του νησιού που λένε πως το πιθανότερο σενάριο είναι κάποια νεαρά άτομα που προφανώς συνωστίστηκαν στο χώρο του πάρτι να κόλλησαν τον ιό. Στη συνέχεια και μην γνωρίζοντας πως είναι φορείς του κορωνοϊού φαίνεται πως κόλλησαν μέλη των οικογενειών τους.