Δεκαπενταύγουστος: Χωρίς λιτανείες και εμποροπανηγύρεις. Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Νέα μέτρα αποφασίστηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την προστασία από την μετάδοση του κορωνοϊού. Αφορούν τόσο στις λιτανείες και τις εμποροπανηγύρεις το δεκαπενταύγουστο, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης για το υπόλοιπο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την  Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Επίσης, ενημερώνουμε  ότι, κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για  επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις

Τέλος αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα επεκτείνεται έως 31-08-2020.