ΚοινωνίαΑρχείο

Χείρα βοηθείας από το Άργος στους πρόσφυγες της Κορίνθου

Μια πολύ σημαντική συνεργασία βρίσκεται ήδη σε ισχύ, από την 1η Ιουνίου, μεταξύ του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η δράση, που υλοποιείται με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφορά στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από τον Ε.Ε.Σ. σε μεταναστευτικούς πληθυσμούς που διαμένουν εντός των δομών. Μεταξύ αυτών είναι και της Κορίνθου (χωρητικότητας 784 ατόμων), όπου ο ΔΟΜ υποστηρίζει τις ελληνικές αρχές στη διαχείρισή τους.

Ερυθρός Σταυρός Άργους Κόρινθος

 

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Άργους συμμετέχει ενεργά στη δομή προσφύγων και μεταναστών στην Κόρινθο, στελεχώνοντας την Κινητή Μονάδα Υγείας με την Προϊσταμένη και κλιμάκιο εθελοντών του Τομέα Υγείας. Ταυτόχρονα ενισχύει το σπουδαίο, καθημερινό έργο της Κεντρικής Διοίκησης Ε.Ε.Σ. για παροχή υγειονομικής περίθαλψης στον προσφυγικό καταυλισμό, όπου φιλοξενούνται περίπου 800 πρόσφυγες/μετανάστες.

Η κοινή δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Supporting the Greek Authorities in Managing the National Reception System for Asylum Seekers and Vulnerable Migrants (SMS)» το οποίο υλοποιείται από τον ΔΟΜ και χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαικής Επιτροπής (DG HOME).

Ερυθρός Σταυρός Άργους Κόρινθος