ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός: Έξαρση κρουσμάτων στην Πελοπόννησο που τρέμει να μην γίνει …Πόρος

Η έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη την Πελοπόννησο, καθώς εκεί που κατέγραφε μηδενικά έως ελάχιστα κρούσματα, το τελευταίο 24ωρο μετράει 11 νέες περιπτώσεις, οι οποίες δεν θέλει πολύ να ξεφύγουν, όπως έγινε πρόσφατα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Πόρο.

Πλέον «δαμόκλειος σπάθη» απειλεί ιδιαίτερα τους τουριστικούς προορισμούς για να μην πάθουν τα ίδια που έπαθε και ο Πόρος, του οποίου η τουριστική οικονομία καταστρέφεται με τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν.

Σε συναγερμό έχουν ήδη τεθεί οι υγειονομικές αρχές σε Αργολίδα και Κορινθία όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ιχνηλάτηση επαφών, με την κατάσταση για την ώρα να δείχνει ελεγχόμενη. 

Από τους 7 γεωγραφικά νομούς της Πελοποννήσου στους 5 εκδηλώθηκαν κρούσματα χθες, και σε αρκετές περιπτώσεις πάνω από ένα. Δεν προστέθηκε κάποιο κρούσμα χθες σε Αρκαδία και Λακωνία.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, όχι μόνο δεν εφησυχάζει αλλά δηλώνει ανήσυχος, ζητώντας για ακόμα μια φορά νοσοκομείο αναφοράς στην περιοχή, καθώς αυτή την στιγμή το μόνο νοσοκομείο που δέχεται περιστατικά covid-19 στην Πελοπόννησο είναι αυτό του Ρίου στην Πάτρα, το οποίο όμως είναι μακριά σε απόσταση από νομούς όπως η Αρκαδία, η Λακωνία και η Μεσσηνία.

Τα κρούσματα στην Πελοπόννησο χθες όπως καταγράφηκαν από τον ΕΟΔΥ έχουν ως εξής:

  • 2 στην Π.Ε. Αργολίδας,
  • 2 στην Π.Ε. Αχαΐας,
  • 3 στην Π.Ε. Ηλείας
  • 3 στην Π.Ε. Κορινθίας
  • 1 στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Αμφίβολο είναι κατά πόσο η σημερινή μέρα θα είναι ήσυχη για την Πελοπόννησο.

Την ίδια στιγμή αγωνία επικρατεί στον Πόρο, ο οποίος βρίσκεται σε υγειονομικό κλοιό από χθες, με τους επιχειρηματίες του τουρισμού να εκφράζουν φόβους για μαζικές ακυρώσεις σε καταλύματα του νησιού, όπου για τον Αύγουστο η πληρότητα φθάνει το 95%.

Την ίδια στιγμή πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, όπου Νίκος Χαρδαλιάς και Σωτήρης Τσιόδρας εξετάζουν την επιβολή έκτακτων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές και κυρίως στην πρωτεύουσα και Χαλκιδική.

Διαβάστε Ακόμα: 25 κρούσματα κορωνοϊού σε ένα πενθήμερο. Σφίγγει ο κλοιός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που απαντά με προσλήψεις