ΚοινωνίαΑρχείο

Ελληνογερμανική φιλία: Δυο Γυναίκες στο τιμόνι των σχέσεων δύο λαών

Πριν λίγες ημέρες συναντήθηκαν η πρόεδρος του Γερμανόγλωσσου σωματείου Αργολίδας «Φιλία» κα Γιούλια Μπρετσνάιντερ με την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Φύρτης (Fürth) κα Χριστίνα Ράλλη στην έδρα του συλλόγου Φίλων Φύρτης στο Ξυλόκαστρο. 

Μίλησαν για της σχέσεις του Ναυπλίου και του Ξυλοκάστρου με τις αδελφοποιημένες με γερμανικές πόλεις Όττομπρουν (Ottobrunn) και Φύρτη αντίστοιχα. 

Έχουν γίνει διάφορες επισκέψεις και συνεργασίες και κρατάνε και οι δυο πρόεδροι μαζί με τους συλλόγους τους άψογες σχέσεις με συλλόγους και δημοτικές αρχές στης αδελφικές πόλεις. Κοινός σύνδεσμος είναι η Ελληνογερμανική συνέλευση (DGV), η οποία χρόνια τώρα προσπαθεί να φέρει κοντά Έλληνες με Γερμανούς, σε μια προσπάθεια να γνωριστούν καλύτεροι οι δύο λαοί και να ανταλλάξουν απόψεις πέρα του πολιτισμού ακόμα και σε αναπτυξιακά σχέδια. 

Λόγω της κατάστασης με το COVID-19 φέτος ακυρώθηκαν οι επισκέψεις και στης δυο ελληνικές πόλεις από τους φίλους στην Γερμάνια, όμως σχεδιάζονται ήδη για του χρόνου. Επειδή και οι δυο σύλλογοι κάνουν πολλές εθελοντικές δραστηριότητες, θα υπάρχει μια συνεργασία και σε αυτό το κομμάτι στο μέλλον. 

Οι άνθρωποι του σωματείου Φιλιά είναι διαθέσιμοι και να βοηθήσουν τουρίστες που έχουν προβλήματα λογού της κατάστασης με τον Κορωνοϊό ή έχουν ερωτήσεις σχετικά με τις ελληνικές υπηρεσίες ή τις διακοπές τους στην χώρα μας στο e-mail: filia.nafplio@ gmail.com