ΚοινωνίαΑρχείο

Επαγγελματίες Βόρειας Κυνουρίας: Οι φήμες για κρούσματα κορωνοϊού προκαλούν κακό και φόβο

Το Σωματείο Επαγγελματιών Δήμου Βόρειας Κυνουρίας έκρινε απαραίτητο να προβεί σε ανακοίνωση, αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί στην Αρκαδία, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει κρούσμα στην περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας. Γι’ αυτό επικαλείται επικοινωνία που είχε με την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους.

Να σημειωθεί πως ο ΕΟΔΥ δεν ανακοινώνει τα κρούσματα ανά Δήμο αλλά ανά νομό, και σε αυτά μπορεί να περιλαμβάνονται και εισαγόμενα κρούσματα που διαπιστώθηκαν σε εισόδους της χώρας και είχαν δηλώσει ως προορισμό συγκεκριμένο τόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων της Αρκαδίας, κάποιο από τα κρούσματα προερχόταν από την περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας. Ωστόσο οι έμποροι και επαγγελματίες της Κυνουρίας κάνουν λόγο για παραπληροφόρηση.

Όπως σημειώνουν:

«Έπειτα από επικοινωνία που είχαμε με την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους κα. Πηγή Περδικάκη, ως την πλέον αρμόδια στα θέματα Υγείας ενημερώνουμε όλους τους πολίτες αλλά και παραθεριστές της περιοχής μας, ότι ο Δήμος μας έως και το Σάββατο 8 Αυγούστου και ώρα 7 απογευματινή, παραμένει χωρίς κρούσμα του COVID 19, (πέραν των 2 την περίοδο της μεγάλης καραντίνας).

Οι φήμες και η παραπληροφορηση, το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν κακό και φόβο για την περιοχή μας. Παρόλα αυτά, καλούμε τους πάντες και ιδιαίτερα τα μέλη του Σωματείου μας καθώς και τους εργαζόμενους σε αυτά, να τηρούν με σεβασμό τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα ώστε να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς και υγιείς. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και υπομονή».