ΑθλητισμόςΑρχείο

Ταχτσίδης: Πώς έφτασε ο κορωνοϊός στον Πανναυπλιακό. Σταματούν οι προπονήσεις (Podcast)

Άμεση ήταν η αντίδραση της διοίκησης της ομάδας του Πανναυπλιακού, ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται για τον κορωνοϊό, όταν ένα μέλος της ομάδας διαπίστωσε ότι επαφές του εκτός Αργολίδας ήταν επιβεβαιωμένα κρούσματα. Αμέσως ο ίδιος έκανε το τεστ και βρέθηκε και αυτός θετικός.

Το μέλος της ποδοσφαιρικής μας ομάδας που βρέθηκε θετικός στο Covid-19, βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του.

Ο Πρόεδρος της ομάδας Ευάγγελος Ταχτσίδης σε συνέντευξή του στον Άκη Γκάτζιο για το anagnostis.org περιγράφει πώς έγινε γνωστό το κρούσμα και ποιες ενέργειες έγιναν, ώστε να εφαρμοστούν άμεσα όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (PODCAST)

Όπως δηλώνει ο κος Ταχτσίδης

Ευαισθητοποιήθηκε από μόνο του το μέλος της ομάδας, γιατί είδε ότι υπήρχαν στον προσωπικό του κύκλο δύο κρούσματα και θορυβήθηκε και από ευσυνειδησία πήγε από μόνος του και έκανε το τεστ.

Δεν είχε ούτε ένα δείγμα συμπτώματος. Και στις δύο πρώτες προπονήσεις που κάναμε είχε γίνει κανονικά θερμομέτρηση και ήταν φυσιολογικός. Δεν είχε ούτε ένα σύμπτωμα.

Ο πρόεδρος του Πανναυπλιακού προσθέτει:

Με το που μάθαμε ότι είναι θετικός αμέσως ειδοποιήθηκαν όλα τα μέλη της ομάδας που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του και μπήκαν στην ουσία σε καραντίνα για να μην πλησιάζουν κόσμο. Ειδοποιήθηκε αμέσως ο ΕΟΔΥ για να γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Τονίζει ακόμα ότι σε συνεννόηση με δήμο έκλεισε το γήπεδο και θα σταματήσει ο Πανναυπλιακός τις προπονήσεις μέχρι να βγουν τα δείγματα των τεστ.

Ο κος Ταχτσίδης προσθέτει:

Δεν νομίζω ότι συντρέχει μεγάλος κίνδυνος γιατί από μόνοι μας παίρναμε τις απαραίτητες προφυλάξεις. Δεν πιστεύω ότι θα έχει εξαπλωθεί ο ιός.