ΠολιτισμόςΑρχείο

Τολό: Αναστάτωση προκάλεσε η αιτιολογία ανακοίνωσης για τη ματαίωση των εκδηλώσεων

Πληρότητα που ξεπερνά κάθε προσδοκία καταγράφει αυτό το Σαββατοκύριακο το Τολό. Εκτιμήσεις ξενοδόχων αναφέρουν ότι όλες σχεδόν οι ξενοδοχειακές μονάδες γέμισαν σε ποσοστό 80%, ενώ οι κρατήσεις είναι ακόμα καλύτερες με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και για το 15αύγουστο, που η πληρότητα αναμένεται να αγγίξει ή ακόμα και να ξεπεράσει το 95% των κλινών.

Τί συνέβη όμως και μια ανακοίνωση αναστάτωσε τους παράγοντες και τον κόσμο;

Στο Τολό είχαν προγραμματιστεί για το Σάββατο και την Κυριακή εκδηλώσεις στο λιμάνι με τίτλο: «Καλωσόρισμα της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου».

Το Σάββατο θα γινόταν μια μουσική βραδιά στους μόλους απέναντι από το εστιατόριο Ρόμβη. Θα γινόταν ένα αφιέρωμα στο Σταύρο Κουγιουμτζή και θα τραγουδούσε ο Κώστας Σαλεσιώτης συνοδεία πιάνου και χορωδίας του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου Ναυπλίου «Συμφωνία» υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του μαέστρου Θ. Αντωνιάδη.

Αντίστοιχα σήμερα Κυριακή είχε προγραμματιστεί μουσική βραδιά στους μόλους απέναντι από το εστιατόριο Barbaressa με τη χορωδία του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου Ναυπλίου.

Το Σάββατο, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η εκδήλωση ξαφνικά ανακοινώνεται η ματαίωσή της, όπως και αυτή της Κυριακής. Η ανακοίνωση γίνεται από τον ΔΟΠΠΑΤ κατόπιν κοινής απόφασης και εισήγηση του Τ. Σ. Τολού , του Δ.Σ. του ΣΕΤ και του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΛΟΥ

Η αιτιολογία και ο τρόπος που συντάχτηκε η ανακοίνωση προκάλεσε αναστάτωση:

«λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων της πανδημίας και για προφύλαξη της δημόσιας υγείας ακυρώνονται σήμερα 08/08 και αύριο  09/08 οι μουσικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στους μόλους της παραλίας του Τολού».

Να σημειωθεί ότι το Τολό αποτελεί Covid Free περιοχή και για αυτό το λόγο επέλεξαν για τις διακοπές τους τόσοι πολλοί επισκέπτες και μάλιστα Έλληνες, κάνοντας σε πολλές περιπτώσεις χρήση προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και του ΟΓΑ.

Παρότι λοιπόν δεν υπάρχει κανένα θέμα κρουσμάτων, μια ανακοίνωση που βγαίνει ξαφνικά λίγες ώρες πριν τις εκδηλώσεις, που προγραμματίστηκαν νωρίτερα, προκαλεί την αναστάτωση.