Site icon Αρχείο anagnostis.org

Έρευνα: Τα 700 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα θα φτάσει η Ελλάδα!

dna κορωνοϊός κίνδυνος

Αν δεν διακοπεί η πορεία εξάπλωσης που καταγράφει ο κορωνοϊός αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, μέχρι το τέλος του 2020, η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 700 κρούσματα την ημέρα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της έρευνας που διεξήγαγε η ομάδα HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Υγεία του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας και το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, με επικεφαλής τον καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη, καταδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την ανάγκη τήρησης των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Η μελέτη αναφέρει πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση και τις υγειονομικές Αρχές, τότε η κατάσταση στο τέλος του έτους θα είναι δραματική.

Τα μέτρα που προτείνονται είναι:

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης τονίζει: «Η ανάλυση της δυναμικής της πανδημίας στη χώρα έδειξε ότι η σημερινή κατάσταση οφείλεται στη χαλάρωση στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας, κοινωνικής απόστασης και προσωπικής υγιεινής από τον ελληνικό πληθυσμό σε συνδυασμό με τις αυξημένες ροές ασυμπτωματικών και προσυμπτωματικών φορέων λόγω του ανοίγματος των πυλών εισόδου της χώρας στη διάρκεια του Ιουλίου.

Αν συνεχιστεί η παρατηρούμενη χαλάρωση και για το υπόλοιπο της θερινής περιόδου στο τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουμε γύρω στα 430 κρούσματα ημερησίως και συσσωρευτικά 22000 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας από τα 5420 που έχουμε σήμερα. Εάν δεν ανακοπεί η πορεία εξάπλωσης του ιού, ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων θα φτάσει τα 573 στο τέλος Οκτωβρίου και αναμένεται να ξεπεράσει τα 700 ανά ημέρα μέχρι το τέλος του 2020 θέτοντας σε αφόρητη πίεση το εθνικό σύστημα υγείας.

Με δεδομένη την αρνητική επιδημιολογική εικόνα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, αναλύουμε και την περίπτωση της εφαρμογής lockdown στην περιοχή της Θεσσαλονίκης μετά το Δεκαπενταύγουστο και μέχρι τις 31 Αυγούστου. Το μέτρο θα συνεισέφερε επιπλέον στη μείωση της διασποράς του ιού».

Δείτε εδώ όλη την έρευνα του ΑΠΘ
 

Exit mobile version