ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Φιλόδημος ΙΙ: 3 εκατ. ευρώ σε πέντε δήμους της Πελοποννήσου για αγορά απορριμματοφόρων

Με Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών κατανέμεται ποσό ύψους 2.970.000 ευρώ από το Πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” σε 5 Δήμους της Πελοποννήσου (4 της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο δήμος Πατρέων) για την προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Η Απόφαση αναφέρει πως δικαιούχοι είναι οι Δήμοι με μόνιμο πληθυσμό από 50.000 και άνω κατοίκους σύμφωνα με την τελευταία απογραφή από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και κατ΄ εξαίρεση οι Δήμοι Θήρας, Γρεβενών, Ευρώτα, Θάσου, Ανατολικής Μάνης και Σπάρτης.  

Οι δικαιούχοι δήμοι είναι:

Απορριμματοφόρα Φιλόδημος

Τα ποσά χρηματοδότησης αποτελούν επιχορήγηση και ο προγραμματισμός των δράσεων που εμπίπτουν στους στόχους της Απόφασης γίνεται από τους Δήμους.  Επιλέξιμες δαπάνες είναι η αγορά νέων απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, σύμφωνα με το Παράρτημα τεχνικών χαρακτηριστικών της Απόφασης. 

Στην περίπτωση που ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας είναι μεγαλύτερος του ποσού χρηματοδότησης, τη διαφορά καλύπτει ο δικαιούχος με ιδίους πόρους ή από άλλο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα.