ΠολιτικήΑρχείο

Κορωνοϊός: Απρόσμενο σύμμαχο από ΚΙΝΑΛ βρήκε ο Νίκας για το νοσοκομείο Αναφοράς

Την ίδρυση νοσοκομείου αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον κορωνοϊό, υποστηρίζει η Μεσσήνια βουλευτής Β’ Αθηνών Δυτικού Τομέα του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, με αναφορά της προς τον υπουργό Υγείας.

Να σημειωθεί πως το ίδιο έχει ζητήσει επανηλειμμένως και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αλλά είχε εισπράξει αρνητική απάντηση από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια όταν αυτός είχε επισκεφθεί την Τρίπολη στις αρχές του περασμένου Απριλίου.

Στην αναφορά της η βουλευτής αναφέρει:

«Διανύουμε μία περίοδο που η επανεμφάνιση υψηλού αριθμού κρουσμάτων της πανδημίας του Covid-19 γίνεται αισθητή. Καθημερινά παρατηρείται συγχρωτισμός σε όλες τις δραστηριότητες των πολιτών, με τα μέτρα προστασίας πολλές φορές να μην επαρκούν για την κάλυψη της ασφάλειάς τους.

Μία νέα σημαντική εστία κρουσμάτων, με ανησυχητικό ρυθμό, εμφανίζεται στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου. Δυστυχώς, όμως, δεν αντιμετωπίζεται η Περιφέρεια αυτή όπως θα έπρεπε και δεν έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα.

Επιβεβλημένη θεωρείται, πλέον, η λειτουργία νοσοκομείου αναφοράς, έπειτα από την εκδήλωση των κρουσμάτων και των τελευταίων ημερών, ώστε να αντιμετωπιστεί ορθά και αποτελεσματικά το πρόβλημα αυτό. Ομως, η ίδρυση αυτή θα εξυπηρετούσε και το σύνολο των πολιτών της Περιφέρειας, διότι αναγκάζονται να μετακινούνται είτε στο Νοσοκομείο του Ρίου, είτε σε νοσοκομεία της Αθήνας, με αποτέλεσμα την επιπλέον συμφόρηση αυτών.

Με βάση τα προαναφερόμενα, κύριε υπουργέ, παρακαλούμε να λάβετε υπ’ όψιν σας τα όσα σας επεσήμανα και το πάγιο αίτημα της Περιφέρειας και να προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση της παρεχόμενης ποιότητας υγείας».