ΕκδηλώσειςΑρχείο

Αποθεώθηκε η Μπέττυ Χαρλαύτη με τα τραγούδια του Θεοδωράκη, στην Αρχαία Σικυώνα! (video)

Ένα μοναδικό μουσικό «ταξίδι στον κόσμο με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη» τη φωνή της Μπέττυς Χαρλαύτη και το πιάνο του Γιάννη Μπελώνη είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι το βράδυ της Κυριακής, 9 Αυγούστου, βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Σικυώνας.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια Μπέττυ Χαρλαύτη, η οποία έλκει την καταγωγή της από το Φενεό, και ο Διδάκτορας Μουσικολογίας Γιάννης Μπελώνης, προσκεκλημένοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του δήμου Σικυωνίων και του ΝΠΔΔ «Μηκώνη» που διοργάνωσαν την εκδήλωση, ερμήνευσαν επιλογές από το έργο του Μίκη Θεοδωράκη για πιάνο και φωνή, στην μουσική βραδιά με τίτλο «Ταξίδι στον κόσμο με την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη».

Στον αρχαιολογικό χώρο τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφαλή προσέλευση των θεατών, δηλαδή, η χρήση μασκών και απολυμαντικού, ενώ τα καθίσματα ήταν τοποθετημένα στις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Την εκδήλωση άνοιξε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερη συγκίνηση για την Φενεάτισσα Μπέττυ όσο και για τη μουσική του Θεοδωράκη που συνεπαίρνει και μαγεύει. Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής εκπροσωπώντας την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η φωνή της Μπέττυς πολύ σύντομα κατέκλυσε τον χώρο ταξιδεύοντας όλους στο μαγικό κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη. Φυσικό επακόλουθο το θερμό χειροκρότημα και τα επαινετικά λόγια, που αφειδώς χάρισαν οι παριστάμενοι τόσο στην ίδια όσο και στον βιρτουόζο του πιάνου Γιάννη Μπελώνη. Αντάξια όλα του περιεχομένου της βραδιάς αλλά και του έργου της οικουμενικότητας του Θεοδωράκη.

Μάλιστα ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, συγκινημένος από την ερμηνεία της Μπέττυς Χαρλαύτη, έγραψε στον τοίχο του: «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ!!! ΜΠΕΤΤΥ ΧΑΡΛΑΥΤΗ στο κοσμο του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ… πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΗ!!! Μεγάλη τιμη που την είχαμε απόψε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Σικυώνας κ περιφανεια γιατί έχουμε μια διακεκριμένη μουσική προσωπικότητα από τον τόπο μας… Θερμά Συγχαρητήρια!!! Σε αγαπάμε!!!»

Απολαύστε ένα μικρό απόσπασμα από τη μοναδική βραδιά όπως το κατέγραψε με την κάμερά του ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος: