ΠολιτικήΑρχείο

Oruc Reis: Ο εμπαιγμός ελλήνων και ευρωπαίων

Για μια ακόμα φορά μόνη της η Ελλάδα καλείται να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της. Με τους ευρωπαίους να ασχολούνται με το ύψος των τόνων διαμαρτυρίας στο αυτί του Ερντογάν, και τα οικονομικά συμφέροντά τους να συνδέονται με την οικονομική εξέλιξη και σταθερότητα της Τουρκίας και την Ελληνική κυβέρνηση να έχει αρχίσει αμαχητί τις παραχωρήσεις, βλ. ΑΟΖ Ρόδου, το σόου των εντυπώσεων και των παλικαρισμών έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Χάρτης Oruc Reis Τετάρτη Πρωί

Τα ΜΜΕ επιλέγουν να δείξουν πως τα ελληνικά μέτρα αποδίδουν και πως το Oruc Reis ανέκρουσε πρύμνα προς την Αττάλεια παρουσιάζοντας τον χάρτη με την αναστροφή της πορείας του Oruc Reis χωρίς να φαίνεται μέχρι ποιο σημείο είχε εισχωρήσει στην Ελληνική ΑΟΖ της Κρήτης.

Χάρτης Oruc Reis

Επιλέγοντας τη μορφή του γεωφυσικού χάρτη βλέπουμε το ότι το Oruc Reis δεν είχε φτάσει απλά στην αρχή της ελληνικής ΑΟΖ αλλά την είχε διασχίσει συναντώντας «αντίσταση» μόνο με κουβέντες από τα μεγάφωνα με τα ελληνικά πλοία που έσπευσαν να κάνουν αυτό που πρέπει (μάλλον να πουλάνε ψύχραιμο τσαμπουκά από τα χωνιά και η κυβέρνηση από το TWITER).