ΠολιτικήΑρχείο

Ανδριανός από Επίδαυρο: Το πυροσβεστικό κλιμάκιο καλύπτει κενά αλλά να λειτουργεί και χειμώνα

Επιτέλους υλοποιείται ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και καλύπτονται ανάγκες και επιχειρησιακά κενά που υπήρχαν στο Δήμο Επιδαύρου, τον μόνο Δήμο της Αργολίδας που δεν είχε πυροσβεστικό κλιμάκιο.

Πως λοιπόν να μην είναι ικανοποιημένος ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός που βρέθηκε σήμερα στον τόπο καταγωγής του για να παρευρεθεί στην εκδήλωση των εγκαινίων του εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Νέα Επίδαυρο.

Γιάννης Ανδριανός

 

Ο βουλευτής στην ομιλία του υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Νίκο Χαρδαλιά και βεβαίως την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος που ανταποκρίθηκε σε ένα πάγιο αίτημα μας και ήρθε να καλύψει πραγματικές ανάγκες και επιχειρησιακά κενά που υπήρχαν στο Δήμο Επιδαύρου, που ήταν ο μόνος Δήμος Αργολίδας που δεν είχε πυροσβεστικό κλιμάκιο. Και βεβαίως να ευχαριστήσω με την ευκαιρία τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, τους εποχικούς και εθελοντές πυροσβέστες, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας στα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, που υπερβάλλουν εαυτούς για να προστατεύσουν τον φυσικό πλούτο, τη πολιτιστική μας κληρονομιά που είναι βαριά και μοναδική στην Αργολίδα, τις περιουσίες των πολιτών και βεβαίως πάνω απ’ όλα τις ζωές των συνανθρώπων μας.
Μετά το Αστυνομικό Τμήμα που ήδη λειτουργεί στο Λυγουριό, που κι αυτό κάλυψε το κενό της αστυνόμευσης που υπάρχει στην περιοχή μας, το πυροσβεστικό κλιμάκιο αυτό καλύπτει τα κενά για τη πυρόσβεση, και βεβαίως έχουμε συζητήσει με τον κ. Χαρδαλιά και τον Αρχηγό να λειτουργήσει ως μόνιμο το κλιμάκιο, αφού οι ανάγκες και τον χειμώνα είναι υπαρκτές και λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και του γεγονότος ότι έχουμε το οδικό δίκτυο Ισθμού-Επιδαύρου που όταν γίνονται αυτοκινητιστικά ατυχήματα χρειάζεται πολύς χρόνος από το Ναύπλιο για να μεταβούν για απεγκλωβισμό που χρειάζονται συνάνθρωποί μας.

Όπως γνωρίζετε κύριε Υπουργέ και κύριε Αρχηγέ του Πυροσβεστικού Σώματος, το Ναύπλιο απέχει 45 χιλιόμετρα από εδώ, οπότε τα βαριά πυροσβεστικά οχήματα που είναι φορτωμένα θέλουν τουλάχιστον 1 ώρα για να έρθουν από το Ναύπλιο στον τόπο μας, εδώ στο σημείο που βλέπετε έχοντας πίσω τον Άκρο και βεβαίως όπως είδατε στη διαδρομή είδατε και γνωρίζετε πολύ καλά και το δάσος του Σοφικού που πραγματικά είναι πυκνόφυτο και οι κίνδυνοι σε καθημερινή βάση τώρα το καλοκαίρι είναι τεράστιοι. Έχετε λοιπόν να προστατεύσετε την Επίδαυρο με τη βαριά πολιτιστική της κληρονομιά, βρισκόμαστε άλλωστε σε έναν χώρο ιστορικό όπως είπε και ο Δήμαρχος εδώ – είναι το σημείο που έγινε η πρώτη Εθνοσυνέλευση, το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας, και πραγματικά αισθανόμαστε ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί και με αυτή την ενέργεια εκτός από τα επιχειρησιακά κενά που καλύπτονται αποτίνουμε και μια τιμή σε αυτό τον τόπο».

Χαρδαλιάς: Είναι μία όμορφη μέρα για την Επίδαυρο και την Αργολίδα