ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Έδωσε το ΟΚ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας για το δρόμο Νεμέα-Κιάτο

Την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δήμων Σικυωνίων και Νεμέας ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή, στη συνεδρίασή της, χθες Τετάρτη 12 Αυγούστου.

Αντικείμενο της εν λόγω σύμβασης είναι η εκπόνηση προωθημένης αναγνωριστικής μελέτης οδοποιίας και η σύνταξη φακέλου δημοπράτησης όλων των επιμέρους μελετών που απαιτούνται για την ωρίμανση του έργου “Οδικό Τμήμα Νεμέα – Κιάτο”.

Με την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών θα οριστικοποιηθεί η νέα χάραξη και θα γίνει δυνατή η δημοπράτηση οριστικής μελέτης, έτσι ώστε το έργο να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Θυμίζουμε ότι το έργο αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής επί σειρά ετών, καθώς θα διευκολύνει πολύ τις μεταφορές και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών της ενδοχώρας της Κορινθίας με τη βόρεια παραλιακή ζώνη του νομού. 

Πριν λίγο καιρό μάλιστα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση των δύο δημάρχων με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα όπου τόσο ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος  όσο και ο δήμαρχος Νεμέας  Κώστας Φρούσιος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, γιατί ένα πάγιο αίτημα ετών της τοπικής κοινωνίας, βρίσκει επιτέλους το δρόμο προς την υλοποίηση.