ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός: Φως στο τούνελ για Ναύπλιο και Άργος με αρνητικά δείγματα

Τα αποτελέσματα από 41 δείγματα που ελήφθησαν από τα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης που διεξάγεται για τα ήδη γνωστά κρούσματα κορωνοϊού, έχουν βγει σύμφωνα με πληροφορίες.

Και τα 41 δείγματα που εξετάστηκαν σε Άργος και Ναύπλιο είναι αρνητικά στον κορωνοϊό, αν μη τι άλλο μία θετική εξέλιξη σε σχέση με τα ανησυχητικά σημάδια που είχαν παρουσιαστεί χθες.

Έχει αρχίσει να διαφαίνεται φως στο τούνελ, αν και έχουν ληφθεί πολλά δείγματα ακόμα για τα οποία αναμένονται αποτελέσματα μέχρι αύριο.

Να σημειωθεί πως από το βράδυ της Τετάρτης έχει σημάνει συναγερμός στην περιοχή, αφού τα τελευταία τεστ που έγιναν έδειξαν έξι θετικά κρούσματα στο Ναύπλιο και ένα στο Άργος.

Ένα από αυτά είναι και η περίπτωση κρούσματος στο ΚΕΠ της Αγίας Τριάδας, που έχει αναφερθεί από το πρωί σε ρεπορτάζ του anagnostis.org.

Την ίδια στιγμή εισαγόμενο κρούσμα από διακοπές στη Ρόδο εντοπίστηκε από τα τελευταία τεστ για κορωνοϊό στο Ναύπλιο. Πρόκειται για εργαζόμενη στο νοσοκομείο, η οποία επέστρεψε από τις διακοπές της στη Ρόδο και πριν πάει στη δουλειά της έκανε το τεστ, όπως προβλέπεται.

Η γυναίκα διαπιστώθηκε ότι είναι θετική και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της. Να σημειωθεί ότι δεν πέρασε καθόλου από το νοσοκομείο Ναυπλίου, οπότε δεν υπάρχει ανησυχία μετάδοσης του κορωνοϊού.

Συνολικά τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ στην Αργολίδα την Πέμπτη 13 Αυγούστου ήταν 8. Σε αυτά προστίθενται άλλα τέσσερα, με τον συνολικό αριθμό σε όλη την Πελοπόννησο να φθάνει τα 15.