ΡεπορτάζΑρχείο

Απάτη στο Ναύπλιο: Όμορφη νεαρή γυναίκα «σπρώχνει» πλαστά 50ευρα στην Παλιά Πόλη

Αναστάτωση έχει προκληθεί μεταξύ των εμπόρων του Ναυπλίου, στο άκουσμα πως μία καλοβαλμένη γυναίκα νεαρής ηλικίας, «σπρώχνει» πλαστά 50ευρα στην αγορά.

Όπως καταγγέλουν έμποροι της Παλιάς Πόλης, η όμορφη και εντυπωσιακή γυναίκα το απόγευμα της Πέμπτης έμπαινε σε καταστήματα, κρατώντας την τσάντα της, φορούσε στην είσοδο τη μάσκα της και ψώνιζε ψιλοπράγματα, μικρής αξίας 3-4 ευρώ. Πλήρωνε με 50ευρα, εισπράττοντας φυσικά τα ανάλογα ρέστα. Με αυτό τον τρόπο έπαιρνε πίσω το μεγαλύτερο μέρος του ποσού έχοντας “ξεφορτωθεί” το πλαστό χαρτονόμισμα.

Εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι υπήρχε πολυκοσμία εκείνη την ώρα στους πεζοδρομους της παλιάς πόλης, δρούσε αστραπιαία με έναν εκ των εμπόρων να αντιλαμβάνεται την απάτη 2-3 λεπτά αργότερα, αφού εκείνη είχε ήδη εξέλθει και απομακρυνθεί από το κατάστημα.

Η απατεώνισσα εκμεταλλεύτηκε προς όφελός της το γεγονός ότι έχει επιβληθεί η χρήση μάσκας εντός των καταστημάτων λόγω κορωνοϊού, και έτσι είχε νόμιμα καλυμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της εντός του καταστήματος.

Ωστόσο πιθανότατα να έχει καταγραφεί το πρόσωπό της από κάποιο εξωτερικό κύκλωμα καμερών που διαθέτουν καταστήματα της Παλιάς Πόλης.

Σύμφωνα με όσα παρατήρησαν έμποροι, έμοιαζε επαγγελματίας, ενώ την ώρα της πληρωμής έκανε ότι μιλούσε στο κινητό, με αποτέλεσμα ο ταμίας να σπεύδει να της δίνει τα ρέστα για να μην καθυστερήσει την πελάτισσα του. Εκείνη έβγαινε από το κατάστημα και με άνεση προχωρούσε σε επόμενο για να επαναλάβει το ίδιο.

Ήδη καταγγέλλεται πως υπάρχουν τουλάχιστον δύο θύματα, ενώ εικάζεται ότι πρόκειται για σπείρα η οποία μάλλον δεν είναι η πρώτη φορά που βάζει στο στόχαστρό της το Ναύπλιο, καθώς ανάλογο περιστατικό φέρεται να έχει εκτυλιχθεί και πριν από περίπου τρεις μέρες σε κατάστημα εκτός της Παλιάς Πόλης.

Το περιστατικό έχει καταγγελθεί στην αστυνομία η οποία αναζητά την γυναίκα έχοντας μια πλήρη περιγραφή και σαφή εικόνα των χαρακτηριστικών της.