Κορινθία: Στα Αθίκια κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ για τους πυρόπληκτους

Στην πυρόπληκτη περιοχή των Αθικίων στην Κορινθία βρέθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ—Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας για να διαπιστώσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην πυρόπληκτη περιοχή και να συζητήσουν λύσεις και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους. 

Το κλιμάκιο αποτελούμενο από τον συντονιστή της Ο.Μ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ, Οικονομόπουλο Ισίδωρο, τον βουλευτή, Ψυχογιό Γεώργιο, τον πρώην βουλευτή και μέλος της Ενιαίας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ. ΠΡΟΟΔ. ΣΥΜ, Τσόγκα Γεώργιο, την πρώην βουλεύτρια και μέλος Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Θελερίτη Μαρία, τον υπεύθυνο για τον αγροτικό τομέα της Ο.Μ , μέλος της Ενιαίας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ. ΠΡΟΟΔ. ΣΥΜ Γκούτση Γιάννη  και το μέλος του συντονιστικού Γιαννακάκο Παύλο, επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Κοινότητας Αθικίων, Μαρινό Αναστάσιο και συζήτησαν διεξοδικά τα προβλήματα που επέφερε η πρόσφατη φωτιά, που έκαιγε για 4 ημέρες στον πρώην Δήμο Σαρωνικού. 

Συζήτησαν για την αντιμετώπιση των ζημιών, τις αποζημιώσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων, την αποκατάσταση των κατεστραμμένων σπιτιών και επιχειρήσεων καθώς επίσης και για τα μέτρα ανακούφισης των κατοίκων της περιοχής, όπως το πάγωμα οφειλών στο Δημόσιο, Εφορεία , ΕΦΚΑ …

Παράλληλα αναφέρθηκε από τον πρόεδρο, η ανάγκη αποκατάστασης του οδικού δικτύου και άλλων βασικών έργων υποδομής.

Τέλος, τονίστηκε η αναγκαιότητα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αναδάσωση του ανεκτίμητου δάσους της περιοχής, καθώς και των αντιπλημμυρικών έργων, πριν έρθουν οι βροχές και οι πλημμύρες.

Με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής υπήρξε και η δυνατότητα να συζητηθούν θέματα που αφορούν συνολικότερα την περιοχή, όπως η ανεπαρκής ιατρική περίθαλψη – ο γιατρός επισκέπτεται μια φορά την βδομάδα το χωριό με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων – η ανέγερση του παιδικού σταθμού, εγκεκριμένου έργου, που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και ο συγκοινωνιακός κόμβος στο ΓΚΑ.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την διαπίστωση και από τα δύο μέρη, της εκπόνησης ενός Σχεδίου από τον Δήμο Κορινθίων σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, για την αποκατάσταση της περιοχής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ—ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ θα παρακολουθεί την πορεία της αποκατάστασης και θα παρεμβαίνει όπου χρειαστεί», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος.