ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ξυλόκαστρο: Έργα εκατομμυρίων στο δήμο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η άριστη συνεργασία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου απέφερε έργα εκατομμυρίων για την περιοχή όπως προέκυψε μετά το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Μάλιστα, σε προγραμματισμένη συνάντηση στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου, ο Αντιπεριφερειάρχης  Κορινθίας κ.Αναστάσιος Γκιολής ανακοίνωσε τα προσεχή έργα τα οποία αφορούν τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στον δήμαρχο Βλάση Τσιώτο.

Τι αφορούν τα έργα που προγραμματίζονται: 

  • Συντήρηση-σήμανση επαρχιακής οδού Λυκοποριά-Καλλιθέα-Ελληνικό προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, ένα έργο απαραίτητο για την οικονομική επιβίωση και την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.
  • Κατασκευή αρδευτικών έργων προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, τα οποία θα συμβάλουν στην ορθολογική διαχείριση του υδάτινου δυναμικού άρδευσης του Δήμου.
  • Καθαρισμό των ρεμάτων της περιοχής προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, έργο το οποίο έχει ήδη αρχίσει προκειμένου να θωρακιστεί έγκαιρα ενόψει της χειμερινής περιόδου, αφού λόγω της μεγάλης έκτασης του Δήμου το πλήθος των ρεμάτων εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους πλημμυρικών φαινομένων.  
  • Συντήρηση-σήμανση επαρχιακού δικτύου Κορινθίας προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
  • Καθαρισμός παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής έως Δερβένι.

Εκτός από τα παραπάνω αναμένεται άμεσα η έναρξη του έργου αντιμετώπισης προβλημάτων από την διάβρωση για την Κορινθία προϋπολογισμού 2.800.000 ευρώ, καθώς και του έργου ασφαλτόστρωσης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορινθίας, προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ. Από τα δύο αυτά σημαντικά έργα ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έχει διεκδικήσει με επιτυχία αυτό που του αναλογεί, καθώς διαθέτει 35 ολόκληρα χιλιόμετρα οδικό δίκτυο δίπλα στον Κορινθιακό, με τεράστια προβλήματα συντήρησης λόγω της διάβρωσης.

Τέλος σε φάση αξιολόγησης με πολύ θετικές προοπτικές, βρίσκεται το έργο ολοκλήρωσης της αποκατάστασης της Ι.Μονής Προφήτου Ηλίου Ζάχολης στο ορεινό Χελιδόρι, προϋπολογισμού περίπου 1.700.000 ευρώ με τις τελικές ανακοινώσεις να αναμένονται το Φθινόπωρο.
Η συστηματική και οργανωμένη παρουσίαση των δίκαιων αιτημάτων του Δήμου μας, επισημαίνει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος, σε συνάρτηση με την ειλικρινή θέληση της Περιφερειακής Αρχής για τον προγραμματισμό και την επίλυση των προβλημάτων αποδίδει καρπούς προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.