ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Κορωνοϊός: Το μήνυμα Κωστούρου προς τους νέους και η ιστορία με το σπουργίτι

Παραθέτοντας μία αλληγορική τανία μικρού μήκους από το 2012 ο Δημήτρης Κωστούρος, απευθύνεται προς τους νέους και τους ζητά να αποτελέσουν την ασπίδα προστασίας για τους αγαπημένους της τρίτης ηλικίας, ενάντια στον κορωνοϊό.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων καλεί επίσης αυτούς που έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό στην περιοχή του Ναυπλίου, στα πλαίσια ιχνηλάτησης, να περιορίσουν όσο το δυνατό περισσότερο τις επαφές και τις μετακινήσεις μέχρι να λάβουν το αποτέλεσμα.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Ναυπλιέων:

«Η πανδημία του κορωνοϊού προκαλεί το μυαλό μας και την λογική μας σκέψη. Μα ζητάει να αφήσουμε στην άκρη το συναίσθημα να παρακάμψουμε τις επιθυμίες μας να χρησιμοποιήσουμε τη λογική και να τηρήσουμε κανόνες συμπεριφοράς (χρήση μάσκας , αποστάσεις, πλύσιμο χεριών) τους οποίους οι ειδικοί μας συστήνουν με κάθε τρόπο.

Το πόσο δύσκολο είναι να το κάνουμε αυτό πρέπει να προβληματίσει τον καθένα μας.

Θα ήθελα να μου επιτραπούν δύο ειδικότερες αναφορές:

Οι γονείς και οι παππούδες μας έδωσαν τα πάντα για τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Αγωνίστηκαν ολόκληρη ζωή για να τα μεγαλώσουν και θυσίασαν «τα θέλω» τους για να τα αναστήσουν.

Είναι ώρα οι νέοι μας να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να «ανταποδώσουν» όλη αυτή την προστασία στους γονείς και στους παππούδες.

Οι νέοι μας μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν την ασπίδα προστασίας για τους αγαπημένους της τρίτης ηλικίας.

Μπορούν να σκεφτούν και να φερθούν υπεύθυνα δεν χρειάζονται πρόστιμα για να το καταλάβουν.

Τους έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη ότι τώρα στα δύσκολα θα μας στηρίξουν όλους.

Επίσης απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες οι οποίοι στα πλαίσια της ιχνηλάτησης επαφών εξετάσθηκαν για τον κορωνοιό να περιορίσουν όσο το δυνατό περισσότερο τις επαφές και τις μετακινήσεις μέχρι να λάβουν το αποτέλεσμα του τεστ και πάντα με όλες τις προφυλάξεις.

Η ταινία μικρού μήκους απλά αξεπέραστη…»