ΟικονομίαΑρχείο

Τσουχτερά πρόστιμα για κορωνοϊό: 20.000 ευρώ στο Ναύπλιο. Δεν γλίτωσαν Σπέτσες και Πόρος

Βαριές καμπάνες έπεσαν σε δύο επιχειρήσεις εστίασης του Ναυπλίου κατά την διάρκεια ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων που έχουν επιβληθεί για τον κορωνοϊό, οι οποίοι διενεργήθηκαν την εβδομάδα από 8 μέχρι 15 Αυγούστου. Δεν έλλειψαν και τα λουκέτα, λίγο πριν τον δεκαπενταύγουστο.

Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες τους καλούνται να πληρώσουν από 10.000 ευρώ ο καθένας, με τα πρόστιμα να φθάνουν συνολικά τα 20.000 ευρώ. Παράλληλα επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας 15 ημερών και στα δύο για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων/τ.μ της αδειοδοτούμενης επιφάνειας.

Να σημειωθεί πως ένας από τους ιδιοκτήτες ευρισκόμενος σε απόγνωση βούτηξε στο λιμάνι του Ναυπλίου, το βράδυ της Τετάρτης 12/8, μόλις έμαθε για το λουκέτο και το πρόστιμο στην καφετέριά του.

Σαφάρι ελέγχων και πρόστιμα σε Πόρο και Σπέτσες

Την ίδια στιγμή με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και την Ελληνική Αστυνομία.

Εκτός από το Ναύπλιο στα πέντε ανήλθαν τα πρόστιμα στα εστιατόρια στον Πόρο για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό συνολικής αξίας 750 ευρώ.

Αντίστοιχα στις Σπέτσες οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές της ΕΑΔ με τη συμβολή στελεχών από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ στις 13 Αυγούστου από τις 21:00 έως τις 04:30 τα ξημερώματα έλεγξαν συνολικά 36 καταστήματα (ΚΥΕ και Λιανικού Εμπορίου) επιβάλλοντας πρόστιμα για μη χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας. Στις 14 Αυγούστου από τις 12:00 έως τις 15:20 ελέγχτηκαν 13 καταστήματα (ΚΥΕ και Λιανικού Εμπορίου), επιβάλλοντας πρόστιμα για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

Συνολικά στις Σπέτσες ελέγχτηκαν 49 καταστήματα και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικής αξίας 750 ευρώ.