Site icon Αρχείο anagnostis.org

Κορωνοϊός: Η Αργολίδα κρατά τα σκήπτρα στην Πελοπόννησο με δύο νέα κρούσματα

Στολή κορωνοϊός

Ακόμα 217 κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην Αργολίδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, καταγράφονται δύο νέα κρούσματα. Το προηγούμενο τριήμερο στο νομό είχαν ανακοινωθεί άλλα 14 κρούσματα.

Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο ένα κρούσμα καταγράφεται στην Αρκαδία και ένα στην Ηλεία, με την Αργολίδα να κρατά  τα σκήπτρα στα ημερήσια κρούσματα, όπως και χθες που έδωσε άλλα δύο.

Εκτός από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη που δίνουν σταθερά τουλάχιστον διψήφια νούμερα καθημερινά, σήμερα διψήφια νούμερα έδωσε και η Κρήτη, με 14 στα Χανιά και 10 στο Ηράκλειο.

Επίσης προστέθηκαν δύο νέοι νεκροί στη μακάβρια λίστα των θυμάτων από κορωνοϊό, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα να φτάσει στους 228. Συγκεκριμένα, κατέληξε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ 71χρονος και στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας 87χρονη που, και οι δύο με υποκείμενα νοσήματα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7.075. 24 συμπατριώτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 50% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η γεωγραφική κατανομή των 217 κρουσμάτων:

Exit mobile version