ΡεπορτάζΑρχείο

Τουρισμός: Βούλιαξε το Τολό με πληρότητα 100% στα περισσότερα καταλύματα

Με πληρότητα που ζηλεύουν πολλοί τουριστικοί προορισμοί σε όλη την Ελλάδα, το Τολό ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου και συνεχίζει ακόμα να είναι γεμάτο από κόσμο.

Τολό κόσμος

Ο αγαπημένος προορισμός της Αργολίδας, που βρήκαν “καταφύγιο” εφέτος το καλοκαίρι πολλοί, ξεπέρασε πολλά δημοφιλή νησιά, αφού ο κόσμος επέλεξε το δημοφιλές ψαροχώρι, με δεδομένο ότι μπόρεσε να κινηθεί αυτόνομα με το αυτοκίνητο χωρίς να χρησιμοποιήσει πλοία ή αεροπλάνα.

Οι προβλέψεις άλλωστε των ξενοδόχων του Τολού, μιλούσαν για μεγάλο ενδιαφέρον και προσέλευση τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, κάτι που επιβεβαιώνεται αυτές τις ημέρες.

Εξάλλου, σύμφωνα και με τα στοιχεία που παραθέτει η περιφέρεια Πελοποννήσου “στην Αργολίδα, στο Τολό – το οποίο παραδοσιακά δουλεύει με ξένη αγορά -, ένα 30% της επισκεψιμότητας, από αρχές Αυγούστου, αφορούσε τουρίστες από το εξωτερικό και συγκεκριμένα οργανωμένα γκρουπ (Ιταλών Ισπανών, Βέλγων και Γάλλων). Η πληρότητα, από την αρχή του Αυγούστου μέχρι και την τρέχουσα εβδομάδα, κυμαίνεται μεταξύ 80 και 100%, ενώ η πλειονότητα των επισκεπτών ήταν Έλληνες”.

Παρόμοια ποσοστά προκύπτουν και για την Ερμιονίδα, με τον μεγαλύτερο όγκο των επισκεπτών να είναι Έλληνες. Το 100% άγγιξε μέσα στον Αύγουστο η πληρότητα στο Ναύπλιο.

Η υπόλοιπη περιφέρεια

Σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο εσωτερικός τουρισμός “απογείωσε” τις πληρότητες και σε άλλες περιοχές, από τα μέσα του περασμένου Ιουλίου μέχρι και σήμερα, που “βουλιάζουν” από κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά από φορείς του τουριστικού τομέα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μεγάλη επισκεψιμότητα και ικανοποιητική κίνηση είχαν επίσης τα καταστήματα εστίασης και τα παραλιακά κλαμπ, σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ενδεικτικά, τα καταλύματα στη Μεσσηνία και τη Λακωνία (Καλαμάτα, Πυλία, Κορώνη, η συνολική περιοχή της Μάνης, καθώς και η Τριφυλία), από τις αρχές του τρέχοντος Αυγούστου σημείωσαν πληρότητα η οποία το περασμένο Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου κυμάνθηκε μεταξύ 70 και 100%, ενώ παρόμοιες τάσεις φαίνονται ότι θα ισχύσουν την τρέχουσα εβδομάδα, έως και τις 23 Αυγούστου.

Η πλειονότητα των επισκεπτών στις πιο πάνω περιοχές είναι Έλληνες, κυρίως από Αττική, ενώ υπάρχουν αρκετοί και από την Βόρεια Ελλάδα.

Στην Αρκαδία, σύμφωνα με πηγές του τουριστικού τομέα, μεγάλη επισκεψιμότητα, -από τις 10 Ιουλίου έως και σήμερα- έχουν οι παράλιες περιοχές και ιδιαίτερα το Άστρος, κατά βάση από Έλληνες εκδρομείς.

Ιδιαίτερα μεγάλη επισκεψιμότητα προκύπτει στο Λουτράκι, καθ’ όλα τα Σαββατοκύριακα περί τα τέλη του περασμένου Ιουλίου, ενώ οι ρυθμοί εντάθηκαν μέσα στον Αύγουστο, στη διάρκεια του οποίου και μέχρι σήμερα σημειώνεται συνεχής επισκεψιμότητα και τις καθημερινές.