ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός-Σχολεία: Προσλαμβάνονται 87 καθαρίστριες από τους δήμους της Αργολίδας

Τις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας και απολύμανσης των σχολικών αιθουσών κατά το τρέχον σχολικό έτος προσπαθεί να αντιμετωπίσει η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία προβλέπεται η πρόσληψη 87 καθαριστριών στους Δήμους της Αργολίδας και 508 συνολικά για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το Υπουργείο Παιδείας εκτιμά ότι με την απόφαση αυτή, αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά το θέμα της καθαριότητας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διότι ο αριθμός των εργαζομένων πλήρoυς απασχόλησης είναι τουλάχιστον 30% υψηλότερος από το περυσινό του ισοδύναμο.

Δεύτερον, επιλύεται το χρόνιο πρόβλημα των εργαζομένων στα σχολεία, οι οποίοι δεν είχαν τα πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Τρίτον, με την ΠΥΣ που υπέγραψαν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, λαμβάνονται υπόψη μια σειρά κοινωνικών κριτηρίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.ά.) και πριμοδοτούνται τα έτη εμπειρίας, ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες πολλών ετών στον τομέα της καθαριότητας.

Ο αριθμός των υπαλλήλων που θα εργαστούν είναι ίδιος με τον περυσινό (5.000 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και 4.474 μερικής απασχόλησης), αλλά οι ώρες που καλύπτονται είναι ενισχυμένες.

Τα χρήματα που διατίθεται από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν αυξηθεί άνω του 50% και συγκεκριμένα κατά 28 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά ο πίνακας των προσλήψεων στην Περιφ. Πελοποννήσου: 

Καθαρίστριες προσλήψεις